Οι επισκέπτες του διαδικτύου μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν αγορές και μέσω του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος της Ηλεκτρονικής. “Ο επισκέπτης του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος”, τονίζει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση, “έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, με σωστή και εύκολη προϊοντική κατηγοριοποίηση. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα αναζήτησης και  εφαρμογής φίλτρων μέσα από 4.000 ενεργά προϊόντα, με φωτογραφίες και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά”.

Επίσης, οι χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια σειρά από λειτουργίες, όπως: τη δυνατότητα άμεσης αποστολής πληροφοριών σε φίλους τους,  την αποθήκευση των αγαπημένων τους προϊόντων, τον σχολιασμό των προϊόντων, αλλά και  τη σηματοδότησή τους. Η  διαδικασία αγοράς ολοκληρώνεται με 4 απλά βήματα, και ο καταναλωτής μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξή της καθ’ όλη τη διαδικασία. Ακόμη, για όσο χρόνο διαρκεί η επίσκεψη στο ηλεκτρονικό κατάστημα, υπάρχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με το τμήμα υποστήριξης πελατών μέσω live chat. Η υπηρεσία live chat δημιουργήθηκε για να αναβαθμίσει το customer service της εταιρείας.

Ο ανανεωμένος δικτυακός τόπος έχει την παλιά ηλεκτρονική διεύθυνση, αλλά έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο εικαστικό της μέρος, στο σωστό product mix, στην ευκολία χρήσης του δικτυακού τόπου, καθώς και στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών.
  
Η διευθύντρια marketing της Ηλεκτρονικής, κα Λίνα Στοΐλου, δήλωσε σχετικά: «Δίνουμε ιδιαίτερη βάση στην ψηφιακή εποχή και στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα αποτελεί για εμάς ένα νέο business section. Στόχος της Ηλεκτρονικής ήταν και παραμένει η συνεχής βελτίωση της εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού. Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα δίνει τη δυνατότητα να φτάνουν τα προϊόντα μας σε κάθε νοικοκυριό με άνεση και ευκολία, μειώνοντας σημαντικά την επιβάρυνση στο περιβάλλον». 

Η Ηλεκτρονική ΑΕΕ διαθέτει δίκτυο που αποτελείται στην Ελλάδα από 51 καταστήματα με το σήμα Ηλεκτρονική, 10 νέα καταστήματα με το σήμα Σαραφίδης, 3 καταστήματα στη Κύπρο, καθώς και 3 στη  Σερβία.