Ένα πλήρως αναμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο για τις προϋποθέσεις εμπορίας, διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων στην κατανάλωση, αλλά και για τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, άφησε παρακαταθήκη για τη νέα κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του ΥΠΑΑΝ, κ. Στέφανος Κομνηνός.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κανόνων, που ουσιαστικά αντικαθιστά εκατοντάδες άρθρα του Αγορανομικού Κώδικα, πολλά από τα οποία ούτως ή άλλως είναι ξεπερασμένα από τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά, αλλά παραμένουν σε ισχύ εδώ και αρκετές δεκαετίες, χωρίς στο μεταξύ να έχουν τροποποιηθεί.

Η προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου να εκσυγχρονίσει τον Αγορανομικό Κώδικα κράτησε μήνες. Όπως ανακοίνωσε στο συνέδριο του σελφ σέρβις Working Together ο κ. Κομνηνός, στόχος της Γραμματείας ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο ελέγχων, περισσότερο διαφανές και, ταυτόχρονα, φιλικό προς το επιχειρείν, ώστε οι επενδύσεις για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων να μη χάνονται σε δαιδαλώδεις διαδικασίες και κάθε ενδιαφερόμενος, επενδυτής ή επιχειρηματίας, να γνωρίζει ποιες υπηρεσίες διενεργούν ποιους ακριβώς ελέγχους.

Το νέο πλαίσιο
Παράγοντες του ΥΠΑΑΝ, μιλώντας για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, αναφέρουν τα εξής:
* Τα γενικά κεφάλαια περιλαμβάνουν διατάξεις, οι οποίες αναφέρονται στη διακίνηση, εμπορία και διάθεση όλων των αγαθών. Aφορούν ζητήματα τα οποία, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με τη συσκευασία των προϊόντων, τις ενδείξεις τους και τον τρόπο αναγραφής των τιμών στο ράφι.

* Τα ειδικά κεφάλαια αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, για τα οποία απαιτούνται ειδικές διατάξεις, οι οποίες πέρα από τις συσκευασίες, τις ενδείξεις και τον τρόπο αναγραφής των τιμών, σχετίζονται με τη συντήρησή τους. Τα κεφάλαια αυτά είναι τρία και αναφέρονται στα ψάρια, τα κρέατα και τα έλαια.

* Με το νέο πλαίσιο αναμορφώνονται και οι ρυθμίσεις που αφορούν στη Μετρονομία, έργο της οποίας είναι να πιστοποιεί και να ελέγχει τις ζυγιστικές μηχανές, ώστε να λειτουργούν με τρόπο τέτοιο που να μην εξαπατάται ο καταναλωτής.

* Οι διατάξεις περί κατάργησης της υποχρεωτικής γνωστοποίησης στο ΥΠΑΝ κάθε νέου τιμοκαταλόγου χονδρικής ήταν οι μόνες που υπογράφηκαν πριν τις εκλογές. Βάσει του νέου καθεστώτος, οι επιχειρήσεις έχουν πλέον την υποχρέωση να καταθέτουν μόνο στο τέλος κάθε χρήσης τις μεταβολές των τιμών τους, βάσει ειδικού υποδείγματος.

* Αν κάποιες διατάξεις «δυσκόλεψαν» το υπουργείο στην κατάρτισή τους, ήταν αυτές περί της αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κι αυτό διότι επρόκειτο για ρυθμίσεις για τις οποίες υπήρχε συναρμοδιότητα με το υπουργείο Υγείας. Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων, αλλά και με την αγορά, το σχετικό νομικό κείμενο έλαβε την τελική του μορφή. Για να τεθεί όμως σε ισχύ, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, πρέπει να υπογραφεί από το υπουργείο Υγείας, στο οποίο ανήκουν σχετικά οι κύριες αρμοδιότητες.

Σημειώνεται ότι από τις προαναφερόμενες διατάξεις πρώτες είχαν ολοκληρωθεί οι ειδικές διατάξεις για ψάρια, έλαια και κρέατα και για τη Μετρονομία. Ο λόγος για τον οποίο δεν υπογράφηκαν πριν από μήνες ήταν το νέο καθεστώς να υπογραφεί και να ισχύσει στο σύνολό του ταυτόχρονα. Ωστόσο, ο χρόνος που μεσολάβησε ήταν τόσος ώστε τελικά το ΥΠΑΑΝ ολοκλήρωσε το νομοθετικό του έργο μόλις λίγο πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Προς υπογραφή ανεξαρτήτως εξελίξεων;
Πάντως, πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του κ. Κομνηνού δήλωσαν στο σελφ σέρβις ότι είναι πολύ πιθανό οι ανωτέρω ρυθμίσεις να υπογραφούν κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου των διερευνητικών εντολών, αφού ο νόμος δίνει μια τέτοια δυνατότητα. Επισήμαναν ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαλε καθοριστικά στη γενικότερη προσπάθεια αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου για την οργάνωση και τη
λειτουργία του εμπορίου, καλύπτοντας πάγιο αίτημα της αγοράς.

«Η αγορά επιθυμεί την υπογραφή των νέων ρυθμίσεων και το υπουργείο δεν έχει κανέναν λόγο να καθυστερήσει περαιτέρω τη νομοθετική του παρέμβαση. Εξάλλου, και από το υπουργείο Υγείας υπάρχει ανάλογη πρόθεση για τις διατάξεις περί της αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» τόνισαν παράγοντες του υπουργείου. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι η πλήρης αναμόρφωση –στην προκειμένη περίπτωση η κατάργηση– του Αγορανομικού Κώδικα αποτελεί μια πρωτοβουλία που είχε ανακοινωθεί εδώ και πολλούς μήνες από το ΥΠΑΑΝ.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν εξελίξεις σε άμεσο χρόνο λόγω, αφενός, των αργών ρυθμών με τους οποίους κινήθηκε αρχικά το υπουργείο και, αφετέρου, λόγω της πολυπλοκότητας του όλου εγχειρήματος. Υπάρχει, τέλος, και το εξής ενδεχόμενο: Αν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΝ αποφασίσει να μην υπογράψει τις νέες διατάξεις, το πιθανότερο είναι ότι η επόμενη ηγεσία του υπουργείου, όποια κι αν είναι, θα θελήσει να επανεξετάσει το θέμα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα και αλλαγές θα υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις… Με άλλα λόγια… ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι…