Οι αρνητικές οικονομικές συνθήκες, οι επιπτώσεις τους στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ο τρόπος με τον οποίο ο κλάδος απαντά στις προκλήσεις που δημιουργεί η κρίση αποτέλεσαν τα κυρίως θέματα στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στις 21 Μαρτίου.

Στην ομιλία του ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, πρόεδρος του συνδέσμου, αναφέρθηκε στην υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την έξοδο της χώρας από την κρίση, στηριγμένου στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση αφενός της έρευνας και της καινοτομίας και αφετέρου των νέων επενδύσεων.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «προσπαθούμε να εξαντλούμε όλα τα περιθώρια και να απορροφούμε το οποιοδήποτε κόστος πριν προβούμε σε ανατιμήσεις, γιατί η υποστήριξη των προϊόντων μας από τους καταναλωτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δική μας επιτυχία και ανάπτυξη.

Περίτρανη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι ο μέσος όρος των τιμών στα προϊόντα διατροφής μειώθηκε κατά 3,6% το πρώτο οκτάμηνο του 2010 και κατά 2,56% το αντίστοιχο διάστημα του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ».