Προς τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου 2022, δρομολογείται το άνοιγμα της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με μία μεγάλη γιορτή γαστρονομίας υπό την διοργάνωση της Καθημερινής μαζί με τον Γαστρονόμο. «Αμέσως μετά το άνοιγμα της Αγοράς Μοδιάνο, προγραμματίζεται και το άνοιγμα του νέου εστιατορίου μας Estrella, που θα βρίσκεται στον έναν από τους εξώστες της σκεπαστής και θα αποτελεί ένα από τα δύο εστιατόρια που διαθέτει πολλές θέσεις για καθήμενους» δηλώνει στο FOODReporter o ιδρυτής και CEO των εστιατορίων Estrella, Κωνσταντίνος Καπετανάκης.

Κωνσταντίνος Καπετανάκης, ιδρυτής και CEO, Estrella

Άνοιγμα νέων εστιατορίων στην Αγορά Μοδιάνο, την Καλαμαριά και το Χαλάνδρι
Η αλυσίδα εστιατορίων Estrella, κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα στη γενέτειρά της την Θεσσαλονίκη, με ένα ταυτόχρονο άνοιγμα δύο εστιατορίων, εκείνων στην Αγορά και την Καλαμαριά. «Επιπλέον, θα ανοίξει παράλληλα ένα νέο εστιατόριο Estrella και στο Χαλάνδρι, το οποίο αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο 80 – 85% της κατασκευής του. Επομένως, αναμένουμε να ανοίξουν και τα τρία νέα εστιατόρια εντός Δεκέμβριου» αναφέρει ο κ. Καπετανάκης. Το Estrella της Αγοράς Μοδιάνο είναι το εντέκατο εστιατόριο και πρόκειται για μία επένδυση που αγγίζει τα 120.000 ευρώ. Ο χώρος διαμορφώνεται από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Materiality: «Το εστιατόριο σχεδιάζεται με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα του ακινήτου, επομένως έχουμε συντηρήσει αρκετά από τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία που είχε η Αγορά Μοδιάνο» υπογραμμίζει ο CEO των Estrella.

Τι διαφορετικό φέρνει το Estrella της Αγοράς Μοδιάνο
Το νέο Estrella είναι έκτασης 165 τ.μ. και συμπεριλαμβάνει open kitchen, παράλληλα με την καφετέρια και το bar. «Μέχρι στιγμής, είναι το μεγαλύτερο από τα εστιατόρια Estrella και θα διαφοροποιηθεί από αυτά, καθώς αλλάζουμε το μενού, το οποίο υπογράφουν οι αναγνωρισμένοι σεφ Σωκράτης Λειβαδάς και Γιώργος Αυγέρος. Έχουμε κρατήσει τα best sellers μας και εμπλουτίζουμε τον κατάλογο με νέες προσθήκες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ελληνικότητα, με βάση τα υλικά που θα μας διαθέτει η Αγορά» σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Καπετανάκης. Αναφορικά, το ανανεωμένο μενού θα συμπεριλαμβάνει κωδικούς με βάση διάφορα πρωτογενή υλικά τα οποία θα είναι οργανικά.

«Έχουμε ενδείξεις ότι το νέο εστιατόριο Estrella στην αγορά Μοδιάνο θα πάει πολύ καλά, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ουσιαστικά σηματοδοτεί τη νέα εποχή των Estrella. Είμαστε στην φάση ανακαίνισης πολλών ήδη υπαρχόντων εστιατορίων, όπως εκείνο της Ρόμβης, στο κέντρο της Αθήνας» σημειώνει ο κ. Καπετανάκης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα Estrella εντάσσονται σε μία εποχή αλλαγών όσον αφορά στο μενού, την ομάδα των σεφ, την διακόσμηση και την αρχιτεκτονική.

Βήμα προς το εξωτερικό
«Υπάρχουν ήδη συζητήσεις για το άνοιγμα νέων εστιατορίων Estrella στο εξωτερικό μέσα στο 2023, και συγκεκριμένα στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ.

Πρόκειται για συζητήσεις που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας» δηλώνει στο FOODReporter ο κ. Καπετανάκης, σχολιάζοντας ότι το ταξίδι εύρεσης της σωστής τοποθεσίας και επένδυσης ακινήτων στο εξωτερικό είναι μία δύσκολη διαδικασία σήμερα. «Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει ήδη υπογραφεί ένα προσύμφωνο για το άνοιγμα του νέου Estrella στη Γερμανία, το οποίο είχε παγώσει, επίσης, λόγω της πανδημίας» προσθέτει.

Γιατί το άνοιγμα της Αγοράς πήρε παράταση
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Καπετανάκη, η καθυστέρηση και οι αλλεπάλληλες αναβολές του ανοίγματος της Αγοράς Μοδιάνο, έγκεινται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αυστηροί κανονισμοί οι οποίοι έχουν οριστεί για το διατηρητέο κτίριο από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter