Σύμφωνα με την έρευνα της Tetra Pak® Hellas για τις τάσεις στην αγορά τροφίμων και συσκευασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα μεταξύ 10 και 16 Δεκεμβρίου 2014, 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι έχουν κάποιο ενδιαφέρον για την αγορά προϊόντων υγιεινής διατροφής, ενώ μόλις κατά το 7% δεν δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον.

Παράλληλα, είναι εμφανής η τάση για την αγορά προϊόντων που προέρχονται από μικρές τοπικές βιομηχανίες, καθώς θεωρούνται πιο υγιεινά και ποιοτικά. Επιπλέον, οι Έλληνες καταναλωτές φαίνεται ότι προτιμούν συσκευασίες στις οποίες αναγράφεται ο τόπος προέλευσης του προϊόντος, είναι ανακυκλώσιμες και κατασκευάζονται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Σχεδόν 8 στους 10 συμφωνούν ότι οι συσκευασίες Tetra Pak® είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πρώτης χάρτινης συσκευασίας στη βιομηχανία υγρών τροφίμων, που κατασκευάζεται πλήρως από ανανεώσιμα υλικά  φυτικής προέλευσης. Η νέα χάρτινη συσκευασία Tetra Rex® είναι η πρώτη στην αγορά με φιλμ από πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας (LDPE) βιολογικής προέλευσης και καπάκια από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE) βιολογικής προέλευσης, τα οποία προέρχονται και τα δύο από ζαχαροκάλαμο, καθώς και χαρτόνι πιστοποιημένο κατά FSC®.