Συνεχίζει να διακρίνεται διεθνώς με τις εξαγωγές της η εταιρεία γαλακτοκομικών Μανδρέκας. Με 75 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτη δραστηριότητα, με περισσότερες από είκοσι χώρες όπου εξάγει προϊόντα. Ανάμεσα τους, βασικές χώρες εξαγωγής αποτελούν η Κύπρος, η Μάλτα, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, αλλά και οι χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ, που είναι άλλη μια αγορά την οποία «ξεκλείδωσε» η Μανδρέκας, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγγελίες εξυπηρετούνται από το συμμετοχικό εγχείρημα (joint venture) που έχει οικοδομήσει η εταιρεία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Άλλωστε, η Μανδρέκας αποκαλύπτει ότι εξετάζει περαιτέρω επέκταση των εξαγωγών της σε βόρεια και δυτική Αμερική, μέσω παρόμοιων συνεργασιών σε αντίστοιχες πολιτείες των ΗΠΑ. Το 2023 έκλεισε με αύξηση 46% στις εξαγωγές για τη Μανδρέκας, ενώ ο τζίρος της εταιρείας επίσης αυξήθηκε, κατά 25%, αγγίζοντας τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα best-seller προϊόντα των εξαγωγών περιλαμβάνουν το στραγγιστό γιαούρτι, το γιαούρτι με φρούτα και το γιαούρτι με υψηλή πρωτεΐνη, που αποτελεί και το πιο πρόσφατο λανσάρισμα μεταξύ των υπολοίπων. Η εταιρεία επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη για νέα προϊόντα, αφουγκραζόμενη πάντα τις ανάγκες της αγοράς και παραμένοντας σταθερή στη φιλοσοφία της για δέσμευση στην ποιότητα και την καινοτομία.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter