Διεύρυνση με δύο νέα μέλη έρχεται σύντομα για την Ένωση Supermarket Ελλάδος (ΕΣΕ). Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του FOODReporter, δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ, η Πίτσιας market, μέλος και του ΕΛΟΜΑΣ με έδρα την Κατερίνη και η κερκυραϊκή Super Market Diellas έχουν καταθέσει αίτηση για να γίνουν με τη σειρά τους μέλη της ΕΣΕ, εκπληρώνοντας τον εκπεφρασμένο στόχο των ιδρυτικών μελών, που είναι η πρόσκληση όσο το δυνατόν περισσότερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με τρία υποκαταστήματα και άνω.

Η Πίτσιας ΑΕ διαθέτει συνολικά 37 καταστήματα σε Πιερία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Άργος Ορεστικού και Χαλκιδική, ενώ η Diellas ΕΠΕ έχει έντεκα καταστήματα στο νησί της Κέρκυρας.

Πιο αναλυτικά, οι αιτήσεις ένταξης των δύο αλυσίδων θα εξεταστούν από το μόνο αρμόδιο όργανο επικύρωσης ένταξης νέων μελών στην ΕΣΕ, που είναι το διοικητικό της συμβούλιο, το οποίο προγραμματισμένα θα συγκληθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου. Στο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί η είσοδος των δύο νέων μελών, που θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των αλυσίδων-μελών σε 19 (τακτικά και συνδεδεμένα μέλη), με εικοστό μέλος το ΙΕΛΚΑ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter