Σε νέες ανακοινώσεις με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας αναμένεται να προβεί το υπουργείο Ανάπτυξης στις 15 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αλλαγές που σχεδιάζονται αφορούν στην πλατφόρμα του Παρατηρητηρίου Αγοράς e-Καταναλωτής, η οποία θα αναβαθμιστεί και θα γίνει πιο χρηστική και ευέλικτη, ενώ θα δίνει περισσότερη σημασία και στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ. Οι καταναλωτές θα μπορούν να ελέγχουν 3.000 με 3.500 κωδικούς προϊόντων, καινούργιους αλλά και επικαιροποιημένους, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της ένταξης όσο το δυνατόν περισσότερων κωδικών.

Για το αμέσως επόμενο διάστημα, έμφαση δίνεται στη δυνατότητα ανάγνωσής των barcodes, απευθείας από τη σελίδα κάθε eshop, δηλαδή δεν θα χρειάζεται η διαδικασία την κατάθεσης τιμοκαταλόγων, καθώς θα αξιοποιηθεί ο γραμμωτός κώδικας. Σε αυτό το πλαίσιο, άμεσα θα εκδοθεί η απαραίτητη υπουργική απόφαση για την υποχρεωτικότητα της ανάρτησης των κωδικών barcode από όλα τα eshop, είτε είναι grocery, είτε μόνο ηλεκτρονικά καταστήματα κτλ.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος e-Καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα σύγκριση του καλαθιού και εύρεσης της φτηνότερης αλυσίδας, που βρίσκεται πιο κοντά του, καθώς και τη δυνατότητα πρότασης χωριστών αγορών σε περισσότερες της μιας αλυσίδες για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter