Το 1987 η ΕΨΑ κυκλοφόρησε την πρώτη ΕΨΑ Cola στην ελληνική αγορά. Από τότε το προϊόν άλλαξε μια φορά χαρακτήρα, αφού το 1996 προστέθηκε το λεμόνι για να κάνει την Cola πραγματικά ξεχωριστή.

 Η ΕΨΑ Lemon Cola απέκτησε φανατικούς φίλους που την προτιμούν για την ιδιαίτερη γεύση της έναντι άλλων προϊόντων τύπου κόλα, που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Το 2013 η ΕΨΑ συνεχίζει την καινοτόμα σειρά προϊόντων λάϊτ και αλλάζει ακόμα μια φορά, προς το καλύτερο, τη συνταγή της ΕΨΑ Cola, παρουσιάζοντας την πρώτη ελληνική κόλα με γλυκαντικό από το φυτό στέβια που περιέχει μια μόνο θερμίδα σε κάθε κουτί των 330ml.

Η στέβια σαν συστατικό ήταν στα εργαστήρια της ΕΨΑ σχεδόν δύο χρόνια πριν την επίσημη έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έγιναν εξαντλητικές μελέτες, δοκιμάστηκαν πάρα πολλοί προμηθευτές, έτσι ώστε το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της ΕΨΑ να καταφέρει να δημιουργήσει ένα αναψυκτικό ισάξιο σε γεύση με τα προϊόντα με ζάχαρη. Οι συνταγές ήταν ήδη έτοιμες για τις δύο βασικές γεύσεις οπότε, μόλις δόθηκε η επίσημη έγκριση για χρήση σε τρόφιμα τον Νοέμβριο του 2011, σχεδιάστηκαν οι νέες μακέτες για το λεπτό αλουμινένιο κουτί και το προϊόν βγήκε στην αγορά τον Μάρτιο.