Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου η έναρξη πώλησης επώνυμων προϊόντων Δωδώνη από τα 180 σημεία πώλησης της Lidl πανελλαδικά. Τα προϊόντα αυτά αφορούν σε κωδικούς τυποποιημένης φέτας, η οποία θα πωλείται στη χαμηλότερη λιανική τιμή.

Η συνεργασία αυτού του είδους δεν είναι η πρώτη για τη Δωδώνη, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τον έτερο discounter από τη Γερμανία, την Plus, η οποία διαθέτει 35 καταστήματα πανελλαδικά. Παράλληλα, προσανατολίζεται να επιδιώξει συνεργασίες και με άλλες αλυσίδες discount, στοχεύοντας στη διεύρυνση του όγκου των πωλήσεών της, καθώς δεν έχει προχωρήσει σε ανατιμήσεις των προϊόντων της.

Η εταιρεία έχει αυξανόμενη εξαγωγική παρουσία. Πρόσφατα εισήλθε στις αγορές της Ουκρανίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Πορτογαλίας, της Φινλανδίας και του Παναμά, με στόχο να εξαπλωθεί και σε Κίνα, Ινδία και Ρωσία. Ηδη στο πρώτο πεντάμηνο του 2007 καταγράφει διψήφιο ποσοστό αύξησης των εξαγωγών, ενώ πριν από το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα έχει τοποθετήσει προϊόντα της σε δύο ακόμη αλυσίδες των ΗΠΑ.

Για φέτος η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει νέους στόχους, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων της, αφού οι έλεγχοι της ΕΕ αναμένεται ότι θα αυξηθούν μετά την κατοχύρωση της φέτας ως προϊόντος ονομασίας προέλευσης.

Αύξηση κερδών

Η Δωδώνη το 2006 βελτίωσε τις επιδόσεις της τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και κερδοφορίας. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 99 εκατ. ευρώ, τα μικτά κέρδη της αυξήθηκαν από 14,2 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση σε 15,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη της μετά φόρων προσέγγισαν τα 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 3,2 εκατ. ευρώ. Οι εγχώριες πωλήσεις της το 2006 αντιστοιχούσαν στο 83% του κύκλου εργασιών της, ενώ οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 7,5%. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία την τελευταία διετία ανέπτυξε περισσότερες από 80 νέες συσκευασίες για όλους τους κωδικούς της σε 11 διαφορετικές γλώσσες.

Πέρσι η Δωδώνη δημιούργησε ιστορικό ρεκόρ στην εισκόμιση γάλακτος, καθώς παρέλαβε συνολικά από τους παραγωγούς της Ηπείρου 84 χιλιάδες τόνους πρώτης ύλης. Μάλιστα, οι τιμές που προσέφερε για την αγορά της ήταν από τις υψηλότερες, αφού ξεπερνούσαν τις τιμές των άλλων γαλακτοβιομηχανιών κατά 20% στο πρόβειο γάλα και κατά 28% στο αγελαδινό.

Εξάλλου, πέρυσι ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό μέρος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, που περιέλαβε τη δημιουργία νέου τμήματος υποσυσκευασίας, την προμήθεια αυτόψυκτων δεξαμενών, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των σταθμών συγκέντρωσης γάλακτος, τον εκσυγχρονισμό του τμήματος περιποίησης δοχείων και την προμήθεια εξοπλισμού. Ως τον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθούν οι επενδύσεις της στον εκσυγχρονισμό των τμημάτων παραλαβής, παστερίωσης, βουτύρου και σκληρών τυριών του εργοστασίου της, καθώς και η εγκατάσταση αυτόματης συσκευαστικής μηχανής των προϊόντων της. Σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες επενδυτικές δραστηριότητές της, όπως η κατασκευή πρόσθετων θαλάμων ψύξης, δεύτερης γραμμής παστερίωσης του αγελαδινού γάλακτος, νέου σταθμού συλλογής γάλακτος στην Παραμυθιά Ηπείρου και η μετεγκατάσταση του χημείου της επιχείρησης.