Στο δυναμικό της Mantis Group ανήκει και επισήμως πλέον η «Μαλαματίνα», μετά και την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στα τέλη Δεκεμβρίου με την οποία επικυρώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της ιστορικής ελληνικής οινοποιίας. Mε βάση το επικυρωμένο σχέδιο εξυγίανσης, δημιουργήθηκε μια νέα εταιρεία, η Οινοποιία Μαλαματίνα ΑΕΒΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στην οποία μεταβιβάστηκε μέρος του ενεργητικού και του παθητικού της παλαιάς εταιρείας. Τη διοίκηση της νέας εταιρείας αναλαμβάνει ως διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος ο Νίκος Κεράνης, ενώ ο Κώστας Μαλαματίνας παραμένει ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Νίκος Κεράνης, διευθύνων σύμβουλος, Οινοποιία Μαλαματίνα

Επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ
Το σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνει επίσης την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων, οι οποίες θα διευρύνουν το χαρτοφυλάκιο της Μαλαματίνας με ελληνικά προϊόντα, ενώ η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων θα διασφαλιστεί περαιτέρω με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και προηγμένων συστημάτων ελέγχου σε όλα τα οινοποιεία της. Συνολικά, η επένδυση του ομίλου Mantis στην ιστορική οινοποιία θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στην ελληνική και ξένη αγορά. Οι επενδύσεις αυτές αναμένεται να αυξήσουν την κερδοφορία της «Μαλαματίνα» και να την επαναφέρουν σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και ισχυρών ταμειακών ροών, καθώς, βάσει του σχεδίου εξυγίανσης, η «Μαλαματίνα» υπό τη διοίκηση του ομίλου Mantis, αναμένεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη από τον δεύτερο κιόλας χρόνο.

«Η Μαλαματίνα είναι ένα εμβληματικό προϊόν, το οποίο έχει αγαπηθεί από γενιές Ελλήνων καταναλωτών. Έχει μπει στα σπίτια μας, έχει ταυτιστεί με τις πιο όμορφες στιγμές μας. Ειδικά για εμάς τους Θεσσαλονικείς, πέρα από κομμάτι της ζωής μας, η Μαλαματίνα είναι και μια εταιρεία που προσφέρει διαχρονικά στην τοπική μας κοινωνία», δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Μαλαματίνα ΑΕΒΕ, Νίκος Κεράνης, προσθέτοντας: «Είμαι, λοιπόν, ιδιαίτερα υπερήφανος που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της νέας εποχής της. Δέσμευσή όλων μας στον Όμιλο Εταιρειών Mantis και προσωπικός μου στόχος, είναι να παραμείνει η Μαλαματίνα μια ισχυρή επιχειρηματική δύναμη για τη Θεσσαλονίκη και για την Ελλάδα. Μια εταιρεία με ποιοτικά προϊόντα που συνδυάζουν την παράδοση και την καινοτομία, για να προσθέσουν αξία στους καταναλωτές, στην τοπική και την εθνική οικονομία. Ξεκινάμε με ενθουσιασμό για την επόμενη μέρα, που θα διασφαλίσει όχι μόνο τη συνέχεια, αλλά και ένα νέο, δημιουργικό κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter