Στη αίθουσα εκδηλώσεων του υπέρ μάρκετ Σκλαβενίτης, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην Καλλιθέα, παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις Σταμούλη το νέο βιβλίο του κ. Ιωάννη Πρωτοπαπαδάκη, με τίτλο «Επιχειρείν ελληΝΙΚΑ!».

Στο βιβλίο του κ. Πρωτοπαπαδάκη γίνεται μια αναδρομή στην ιστορία 41 κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων και παρουσιάζονται εταιρείες που κατάφεραν να διακριθούν σε δύσκολες εποχές και να δημιουργήσουν προϊόντα, που αγαπήθηκαν από Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

Η παρουσίαση των επιχειρήσεων είναι συνοπτική, αλλά δίνει στοιχεία που καταδεικνύουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιτυχία τους -ή η αποτυχία- στις περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν τα κατάφεραν. Κοινό χαρακτηριστικό, που διαπερνά όλες τις ιστορίες, είναι το πάθος των ιδρυτών αυτών επιχειρήσεων και των συνεχιστών τους, η προσήλωσή τους στον στόχο τους και η συνεχής ενημέρωσή τους για τις νέες τάσεις και τις ανάγκες των πελατών τους στην εσωτερική αγορά αλλά και στις αγορές που κατέκτησαν με τις εξαγωγές τους.

Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο διέθεσαν οι επιχειρήσεις στον κ. Πρωτοπαπαδάκη για τις ανάγκες του βιβλίου, η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει στον αναγνώστη εικόνες περασμένων εποχών, στιγμιότυπα της επιχειρηματικής ζωής και της βιομηχανικής παραγωγής, διαφημιστικές καταχωρίσεις και πρωτοπόρες τεχνικές μάρκετινγκ, αλλά και εικόνες μιας Αθήνας που δεν υπάρχει πλέον. Ο αναγνώστης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και τα στελέχη των επιχειρήσεων να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές το αισιόδοξο μήνυμα πως ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, οι έλληνες επιχειρηματίες, αξιοποιώντας τα καλά στοιχεία τους, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Χορηγοί του βιβλίου είναι οι εταιρείες Αττική Μελισσοκομική, Μέλισσα Κίκιζας και Kraft Foods Hellas. Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθησαν και μίλησαν και για τις δικές τους εταιρείες και την ιστορία τους η κα Φιλίππα Παντελαίου, Marketing Manager της Αττική Μελισσοκομική, που αναφέρθηκε σε σημαντικά σημεία της ιστορίας της εταιρείας και την αφοσίωσή της στην ποιότητα, ο κ. Γιώργος Ευσταθόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της Μέλισσα Κίκιζας, που μίλησε για άγνωστες πτυχές της εταιρείας του και ο κ. Δημήτρης Ζαμπέλης, υπεύθυνος εξυπηρέτησης πελατών της Σκλαβενίτης, που φιλοξένησε και την εκδήλωση. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Ξένια Μαντζιώρη, διευθύντρια σύνταξης του «σελφ σέρβις».