Η Μινέρβα κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαΐου φέτος παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 4,5% (81 εκατ. ευρώ έναντι 77,4 της αντίστοιχης προηγούμενης χρήσης), αλλά περιορισμό των καθαρών προ φόρων κερδών της στα 1,3 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα που κρίνεται ικανοποιητικό, δεδομένης της δυσμενούς κατάστασης στην εγχώρια αγορά.

Στη διάρκεια του έτους οι συνολικές επενδύσεις της στην αύξηση της παραγωγικότητας των μονάδων της και στη βελτίωση του κόστους παραγωγής, τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της και την ανάπτυξη νέων προϊόντων ξεπέρασαν τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχίζεται το πενταετές επενδυτικό πλάνο της με τον ίδιο στόχο, για την ενίσχυση των μονάδων της σε Ιωάννινα και Ανδραβίδα, συνολικού ύψους 3,4 εκατ. ευρώ.

Οι εν λόγω επενδύσεις υποστηρίζουν και την επέκταση της εταιρείας στα προϊόντα βιολογικής γεωργίας, στα οποία ήδη έχει παρουσία με 13 κωδικούς (τυροκομικά, βούτυρο, μαργαρίνη με παρθένο ελαιόλαδο, ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς υπό το brand Χωριό).

Ήδη στο ελαιόλαδο η Μινέρβα κατέχει την πρώτη θέση σε εξαγωγική δραστηριότητα (εξάγει σε 35 χώρες), ενώ το πλάνο της τα επόμενα χρόνια είναι να αναπτύξει τις εξαγωγές της στο 15% του συνολικού τζίρου της.