Η αλυσίδα convenience καταστημάτων 7-Eleven αποφάσισε την τοποθέτηση επιπλέον σημείων πληρωμής με τη χρήση κινητών συσκευών, σχεδιάζοντας την επέκτασή τους στο σύνολο των καταστημάτων της στις ΗΠΑ έως το τέλος του 2022.

Συγκεκριμένα, προσθέτοντας τη δυνατότητα πληρωμής των αγορών χωρίς την επίσκεψη στο ταμείο σε πάνω από 2.500 καταστήματά της, προσφέρει πλέον τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε πάνω από 3.000 καταστήματα σε 32 πολιτείες και την Κολούμπια, πρωτεύουσα της Νότιας Καρολίνας. Για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, οι πελάτες πρέπει να την κατεβάσουν από το Apple App Store ή το Google Play, να εγγραφούν και να συνδεθούν στο πρόγραμμα πιστότητας 7Rewards, να ανοίξουν την εφαρμογή σε ένα από τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να τσεκάρουν το εικονίδιο Mobile Checkout στην κεντρική σελίδα. Οι εκπτώσεις και οι προσφορές υπολογίζονται αυτόματα.

Η πληρωμή γίνεται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, καθώς και μέσω Apple Pay, Google Pay ή μέσω του 7-Eleven Wallet. Πριν την έξοδο από το κατάστημα, οι πελάτες σκανάρουν τον QR κωδικό που εμφανίζεται στην οθόνη στο σημείο επιβεβαίωσης της διαδικασίας ή το δείχνουν σε έναν αρμόδιο υπάλληλο που επιβεβαιώνει την πληρωμή.
Η 7-Eleven διαθέτει, πάνω 77.000 καταστήματα σε 16 χώρες, με συμφωνίες franchising και / ή μέσω ειδικών συμφωνιών συνεργασίας.