Συνεχίζονται από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι επαφές που πραγματοποιεί με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, προκειμένου καταρχήν να παρακολουθήσει την αγορά, αλλά και να συνάψει «συμφωνίες κυρίων» για τη συγκράτηση των τιμών.

Οι επαφές αυτές άρχισαν από τα τέλη του περασμένου έτους, όταν ο υφυπουργός δέχτηκε στο γραφείο του επιχειρηματίες, που μέσω των εταιρειών τους κατείχαν μεγάλα μερίδια αγοράς κατά κλάδο και ως εκ τούτου μπορούσαν να διαμορφώσουν συγκεκριμένο κλίμα τιμολογιακής πολιτικής.

Από τις τελευταίες επαφές που είχε ο υφυπουργός ξεχωρίζουν οι συναντήσεις του με εκπροσώπους που δραστηριοποιούνται στην αγορά νωπού κρέατος. Στόχος των επαφών αυτών είναι η σύναψη άτυπης συμφωνίας για την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι τιμές του εν λόγω προϊόντος, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, μεταξύ άλλων, έως τώρα είχε επαφές με τους «leaders» των κλάδων που αφορούν στα οπωροκηπευτικά, στα ζυμαρικά και στα απορρυπαντικά, με τους οποίους συμφώνησε πως κατά τη διάρκεια του 1997 δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις τιμές, αλλαγές δηλαδή που να μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την καθοδική πορεία του πληθωρισμού.