Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν – ELTRUN) διοργανώνει σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Θεσσαλονίκη) και το University of Nicosia (Κύπρο) για 5η συνεχή χρονιά τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (E-nnovation 2012).

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στο ψηφιακό περιβάλλον (διαδίκτυο, κινητό κλπ) και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες φοιτητών ελληνικών και κυπριακών ΑΕΙ/ ΤΕΙ και η συμμετοχή είναι ανοιχτή και δωρεάν. Διεξάγεται με τη συνεργασία φορέων και πανεπιστημιακών εργαστηρίων όπως: Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), ΕΜΠ, Πανεπιστήμια Πειραιά, Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Αιγαίου, Αθηνών, Θράκης, Ιονίου, Κρήτης, Microsoft Innovation Center, ΣΕΠΕ, ΣΕΚΕ κλπ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα τους ως τις 30 Απριλίου.

Για την υποστήριξη των συμμετεχόντων, θα διεξαχθούν τον Μάρτιο και Απρίλιο ειδικά workshops προετοιμασίας σε όλη την Ελλάδα μέσω των οποίων τα μέλη του ΚΕΜΕΛ και εξειδικευμένοι ακαδημαϊκοί θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την πολύχρονη σταδιοδρομία τους σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και θα παρέχουν στους υποψηφίους τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές και την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού πλάνου, την προώθηση της καινοτόμου ψηφιακής επιχειρηματικής τους ιδέας, καθώς και την υλοποίηση της.

Στο περυσινό διαγωνισμό (E-nnovation 2011) συμμετείχαν 262 φοιτητές σε 107 ομάδες από 23 ΑΕΙ/ΤΕΙ. Στον τελικό προκρίθηκαν 16 ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ennovation.gr, www.eltrun.gr.