Η μεγαλύτερη εταιρεία – κολοσσός στο χώρο των μπαταριών συνεχίζει την πρωτοπόρο πορεία της και στην ελληνική αγορά με μια πλήρη γκάμα ποιοτικών προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες, όλα τα είδη των συσκευών και τις απαιτήσεις του καταναλωτή.

Η μεγαλύτερη εταιρεία – κολοσσός στο χώρο των μπαταριών συνεχίζει την πρωτοπόρο πορεία της και στην ελληνική αγορά με μια πλήρη γκάμα ποιοτικών προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες, όλα τα είδη των συσκευών και τις απαιτήσεις του καταναλωτή.

Η πρωτιά της «Energizer» στην παγκόσμια αγορά μπαταριών

Εκτός από την ελληνική αγορά στην οποία η εταιρεία «Εnergizer» εμφανίστηκε το 1967 (η γνωστή UCAR) σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σε περισσότερες από 154 χώρες. Απασχολεί 11.000 εργαζόμενους και έχει μια πλήρη γκάμα προϊόντων σε όλους τους τομείς φορητής ενέργειας.

Οι κατηγορίες προϊόντων που παράγει είναι οι κυλινδρικές μπαταρίες, οι κομβιόσχημες- μινιατούρες, οι επαναφορτιζόμενες και οι φακοί.

Σημαντικές μάλιστα είναι και οι «πρωτιές» που η εταιρεία έχει να επιδείξει στην παγκόσμια βιομηχανία μπαταριών. Ειδικότερα η «Εnergizer» πρώτη δημιούργησε:

  • Κυλινδρική, καταναλωτική μπαταρία
  • Φακούς
  • Αλκαλική μπαταρία
  • Μπαταρία Ωρολογίων
  • Μπαταρία λιθίου και
  • Μπαταρία που απευθύνεται σε συσκευές υψηλής ισχύος.

Συνεργασίες υψηλού επιπέδου

Σε επίπεδο έρευνας και τεχνολογίας και προκειμένου να πρωτοπορεί πάντα στο χώρο η εταιρία συνεργάζεται με μεγάλους Oργανισμούς και Iνστιτούτα ανά τον κόσμο όπως είναι η ΝΑSA, η Hewlett Packard, η Νikon, η Magellan κ.α.

Διαθέτει το μεγαλύτερο στον κόσμο ερευνητικό κέντρο στο χώρο των μπαταριών στο οποίο περισσότεροι από 300 επιστήμονες ελέγχουν μηνιαίως την ποιότητα, απόδοση και καταλληλότητα 35.000 διαφορετικών μπαταριών ενώ οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 70%.

Ο καταναλωτής και οι κατηγορίες στην αγορά μπαταριών

Ο καταναλωτής χωρίζει την αγορά μπαταριών σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με την ενέργεια που απαιτούν οι διάφορες συσκευές (πολύ υψηλή, υψηλή, μέση, χαμηλή) και το επίπεδο τιμής των μπαταριών που απελευθερώνουν αυτή την ενέργεια.

Στόχος της «Energizer» είναι να είναι παρούσα σε όλες τις υποδιαιρέσεις της αγοράς, και να προσφέρει αξία στους καταναλωτές όλων των κατηγοριών, προσφέροντάς τους σωστά και ποιοτικά προϊόντα που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες τους.

Μεγάλες μάρκες στα μικρά σημεία πώλησης

Στην κατηγορία των μαρκών που χρησιμοποιούνται σε συσκευές πολύ υψηλής ενέργειας (π.χ ψηφιακή φωτογραφική μηχανή) η εταιρεία λανσάρει τον Οκτώβριο τη μπαταρία λιθίου e2nergizer που είναι η μπαταρία με τη μεγαλύτερη διάρκεια στον κόσμο. Διαρκεί τουλάχιστον 5 φορές περισσότερο από τις αλκαλικές, έχει διάρκεια ζωής 10 χρόνια και είναι ειδική για ακραίες θερμοκρασίες.

Στην κατηγορία μαρκών για συσκευές υψηλής ενέργειας (π.χ γουόκμαν, φορητό cd player) το βασικό προϊόν της «Εnergizer» είναι η μπαταρία «Εnergizer Intelligent» που είναι η Νο 1 αλκαλική μπαταρία στις προτιμήσεις των καταναλωτών και του εμπορίου. Ανταποκρίνεται σε μεγάλο εύρος συσκευών (συσκευές που απαιτούν μέση έως πολύ υψηλή ενέργεια) και το μερίδιό της στην αγορά ξεπερνά το 50 % . Η μπαταρία αυτή πωλείται ευρύτατα στα μικρά σημεία πώλησης και λόγω της μεγάλης ζήτησης, της υποστήριξης από τη μεγαλύτερη εταιρεία μπαταριών στο χώρο, του υψηλού δραχμικού οφέλους και του γρήγορου γυρίσματος είναι ένα αρκετά κερδοφόρο προϊόν για τους περιπτερούχους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών.

Στην κατηγορία μαρκών που χρησιμοποιούνται σε συσκευές μέσης ενέργειας ανήκει η «UCAR Αλκαλική» που έχει λανσαριστεί από τον Φεβρουάριο του 2000 και πωλείται επίσης στα μικρά σημεία πώλησης. Η μπαταρία αυτή έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη των καταναλωτών για κάποιας χαμηλότερης αξίας μπαταρία, αλλά με πολύ υψηλή ποιότητα και απόδοση ενώ έχει άριστα αποτελέσματα σε μια πλειάδα συσκευών μέσης βασικά ενέργειας.

Τέλος, υπάρχει η «UCAR Απλή» (μπαταρία άνθρακα/ ψευδαργύρου) που ανταποκρίνεται σε συσκευές χαμηλής ισχύος και είναι η Νο 1 απλή μπαταρία με μερίδιο στην αγορά 50% και πλέον.

Άριστη ποιότητα προϊόντων με υψηλά κέρδη

Η πλήρης γκάμα όλων αυτών των προϊόντων που η «Energizer» παρέχει στους περιπτερούχους – ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών και από κει στους καταναλωτές, καλύπτει πλήρως όλα τα είδη των συσκευών, αλλά και όλες τις απαιτήσεις των τελευταίων όσον αφορά τη διάρκεια και την απόδοση των μπαταριών καθώς και το επίπεδο των τιμών, γεγονός που τη διαφοροποιεί σημαντικά από τον ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες εταιρείες στο χώρο.

Άλλωστε η «Energizer», με μερίδιο αγοράς κατά πολύ υψηλότερο από οποιοδήποτε ανταγωνιστή της, παρέχει τα πρώτα σε ποιότητα προϊόντα στους περιπτερούχους –ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών με άμεσο επακόλουθο γι’ αυτούς τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία. Συγχρόνως στηρίζει τα προϊόντα της με προωθητικές ενέργειες, οι οποίες διαφοροποιούνται από τη μία χρονική περίοδο στην άλλη και συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων.