Σε μια εντυπωσιακή τελετή η Energizer Hellas γιόρτασε στις 9 Οκτωβρίου τη 40χρονη παρουσία της στην ελληνική αγορά. Στελέχη της εταιρείας, παλιότεροι και νεότεροι εργαζόμενοι, συναντήθηκαν με πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες για τα 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας.

Την τελετή άνοιξε ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος της Ελλάδας το 1968, κύριος Bill Wassman, και την έκλεισε ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Energizer Hellas, κ. Βασίλης Βάσσιος.

“To 2008 αποτελεί χρονιά-σταθμό για την Εnergizer Hellas”, δήλωσε ο κ. Βάσσιος, “καθώς φέτος γιορτάζουμε τα 40 χρόνια παρουσίας της εταιρείας μας στην ελληνική αγορά. Η Energizer Ελλάς εξελίσσεται με στόχο να παραμένει διαχρονικά ελκυστική για τους συνεργάτες της και τους εργαζόμενους. Από μία εταιρεία μπαταριών έχει εξελιχθεί σε μια πολυπροϊοντική εταιρεία, εντάσσοντας στην γκάμα της, εκτός από την Energizer, δυνατά brands, όπως η Wilkinson Sword και τα Hawaiian Tropic. Πριν από 40 χρόνια, η εταιρεία μας ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην ελληνική αγορά, τα οποία έμελλε να τη φέρουν στη Νο 1 θέση της αγοράς μπαταριών στην Ελλάδα, και σήμερα, 40 χρόνια μετά, συνεχίζουμε με δύναμη και θέληση να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου” .

Στον χώρο υποδοχής είχε στηθεί έκθεση φωτογραφίας, με στιγμές που σηματοδοτούσαν την εξέλιξη της εταιρείας στο πέρασμα του χρόνου, από τα εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου το 1968 μέχρι και το σήμερα, με φωτογραφίες από εκδηλώσεις και στιγμές από τη ζωή των υπαλλήλων στην εταιρεία.

Κατά την κορύφωση της βραδιάς, η σκηνή γέμισε με την παρουσία τυμπανιστών και μίας βιολίστριας, οι οποίοι αναβίωσαν με τη μουσική τους την πορεία της εταιρείας σε συνδυασμό με το ιστορικό video, που εκτυλισσόταν παράλληλα στο video wall.

Οι ημερομηνίες-σταθμός στην ιστορία της Εnergizer Hellas

  • 1968: ανοίγουν οι πόρτες της εταιρείας UCAR στην οδό Πανεπιστημίου 56, ενώ λίγους μήνες αργότερα ξεκινά η παραγωγή της «7ψυχης μπαταρίας». Οι  μπαταρίες UCAR με σήμα τον μαύρο γάτο εισέρχονται  δυναμικά στην ελληνική αγορά. 
  • 1986: η εταιρεία μετονομάζεται σε Ralston Hellas. Εισάγει πλέον και τις ζωοτροφές Ralston Purina και αναλαμβάνει τη διανομή τους στην αγορά των Βαλκανίων.
  • 1993: κατασκευάζεται η πρώτη μπαταρία Energizer.
  • 1997: η εταιρεία παίρνει τη σημερινή της ονομασία. 
  • 2003: η Energizer εξαγοράζει τη Wilkinson Sword και αναλαμβάνει τη διανομή των προϊόντων της στην ελληνική αγορά.
  • 2008: τα προϊόντα Hawaiian Tropic εντάσσονται στην γκάμα της εταιρείας.