Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της συμπλήρωσε η Ένωση Supermarket Ελλάδος (ΕΣΕ) και πραγματοποίησε την πρώτη της τακτική γενική συνέλευση την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στην αίθουσα του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7), όπου γίνονται και οι συνεντεύξεις Τύπου.

Μέχρι στιγμής, η ΕΣΕ μετρά 17 μέλη, τα οποία έδωσαν άπαντα το «παρών».

«Η μαζική προσέλευση των επιχειρηματιών και των στελεχών τους δείχνει δυο πράγματα: Όλοι ενδιαφέρονται, αγωνιούν θα έλεγα, για τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο. Και όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ένωση έχει κάνει ουσιαστική δουλειά στα πρώτα βήματα της ζωής της», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης. Το προεδρείο της ΕΣΕ, μαζί με τον γενικό διευθυντή Απόστολο Πεταλά, παρείχαν πλήρη ενημέρωση στους παριστάμενους για όλες τις νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου, σε ελληνικό και κοινοτικό επίπεδο. Αναλύθηκε το ευρύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον του κλάδου, όπως και ενδεχόμενες και επερχόμενες απειλές, αλλά και ευκαιρίες. Ο φορέας, που ξεκίνησε από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, «κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να προσφέρει ουσιαστική αξία και στα μικρότερα μέλη του», όπως είπε ο κ. Παντελιάδης. «Ήταν σκοπός μας από την αρχή να εκπροσωπήσουμε και να υπηρετήσουμε ολόκληρο τον κλάδο και όχι μόνο ένα μέρος του, και το πετυχαίνουμε.

Δεν είμαστε το κλασικό συνδικαλιστικό όργανο που διεκδικεί προνόμια σε βάρος άλλων επαγγελματικών ομάδων. Ο δικός μας στόχος είναι να δημιουργούμε αξία για τον τελικό καταναλωτή, σε συνεργασία με τους προμηθευτές μας και σε δημιουργική επικοινωνία με την κυβέρνηση», πρόσθεσε ακόμη μεταξύ άλλων, μέσα πάντα από τον λογαριασμό του στο LinkedIn.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter