Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προτίθεται να κατέβει ο κλάδος των περιπτερούχων, αν δεν λάβει επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημά του για ένταξη στην επαγγελματική στέγη.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προτίθεται να κατέβει ο κλάδος των περιπτερούχων, αν δεν λάβει επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημά του για ένταξη στην επαγγελματική στέγη. Ήδη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Αθήνας «Η Ενότητα» κ. Νίκο Παλιογιάννη, πραγματοποιούνται συναντήσεις με σκοπό το συντονισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Το Σωματείο μας, μετά την παρουσίαση της πρότασής του (την οποία συνυπογράφουν ο Σύνδεσμος Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων «Η Ελπίς», η Ένωση Περιπτερούχων Πειραιώς «Η Αγία Τριάς», το Σωματείο της Κοζάνης και το Σωματείο της Καλαμάτας) στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο ΔΕΠΑΘΑ, έθεσε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, στο οποίο οι αρμόδιοι δεσμεύτηκαν να απαντήσουν, ούτως ώστε να αποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι. Ειδικότερα, μετά τη συνάντησή μας με τον σύμβουλο του υφυπουργού κ. Λωτίδη, υπήρξε η σχετική δέσμευση για απάντηση στο βασικό πρόβλημα της ένταξής μας στην επαγγελματική στέγη εντός τριάντα ημερών.

Κατόπιν νέας συνάντησης, μετά τις γιορτές του Πάσχα, υπήρξε η διαβεβαίωση πως το θέμα αυτό απασχολεί έντονα το Υπουργείο και συγχρόνως νέα δέσμευση για έγγραφη απάντηση μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου, γεγονός που δεν έγινε. Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ενότητας» αποφάσισε, μετά από συνεδρίασή του την Κυριακή 19 Μαΐου, να ενημερώσει τον κλάδο με σχετική ανακοίνωση για όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και συγχρόνως να οργανώσει συναντήσεις με εκείνα τα σωματεία του κλάδου με τα οποία υπάρχει ταύτιση απόψεων και θέσεων, με σκοπό το συντονισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο χρόνος των οποίων θα αποφασισθεί από κοινού με αυτά.

Προτρέπουμε τον κλάδο να προετοιμάζεται για απεργιακές κινητοποιήσεις για το τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου ή το αργότερο το Σεπτέμβριο, στην περίπτωση που δεν υπάρξει μέχρι τότε επίσημη απάντηση της Πολιτείας στο αίτημά μας, ενώ παράλληλα θα επιδιώξουμε νέες συναντήσεις με τους αρμόδιους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ενότητας» αποδεικνύει καθημερινά με ενέργειες τη φροντίδα του για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και εκτιμά ότι εν όψει των δημοτικών εκλογών το παραπάνω χρονικό διάστημα είναι το καλύτερο για την υλοποίηση των αιτημάτων μας», αναφέρει ο πρόεδρος της «Ενότητας» κ. Νίκος Παλιογιάννης.