Την περαιτέρω στήριξη της κοινής εταιρικής ταυτότητας για τα μέλη του, αλλά και την πιστοποίηση των λειτουργικών διαδικασιών τους με τα πρότυπα ISO και HACCP αποφάσισε η διοίκηση του ομίλου αγορών ΕΛΟΜΑΣ.

Την περαιτέρω στήριξη της κοινής εταιρικής ταυτότητας για τα μέλη του, αλλά και την πιστοποίηση των λειτουργικών διαδικασιών τους με τα πρότυπα ISO και HACCP αποφάσισε η διοίκηση του ομίλου αγορών ΕΛΟΜΑΣ.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης των μελών του ομίλου, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο πρόεδρος του ΕΛΟΜΑΣ, κ. Απόστολος Αλεξάκης, αναφέρθηκε στα σχέδια τα οποία επεξεργάζεται ο όμιλος για το μέλλον, ώστε να στηρίξει το ανταγωνιστικό προφίλ των μελών του. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι στους άμεσους στόχους του είναι η περαιτέρω στήριξη της κοινής εταιρικής ταυτότητας των επιχειρήσεων που ανήκουν στη δύναμή του, η οποία θα καταστεί εφικτή με:

  • Την παρουσία του σήματος "ΕΛΟΜΑΣ" σε όλες τις ταμπέλες των καταστημάτων ταυτόχρονα με το σήμα του κάθε μέλους, καθώς και σε τσάντες, αφίσες, σημαίες, διαφημιστικές καταχωρήσεις, αυτοκίνητα μεταφοράς εμπορευμάτων και σε όλα τα εταιρικά έντυπα.
  • Την πραγματοποίηση κοινών προωθητικών ενεργειών.
  • Την εφαρμογή της κάρτας πιστότητας Bonus Card του ΕΛΟΜΑΣ από όλα τα μέλη εντός δύο ετών (ήδη η συγκεκριμένη κάρτα λειτουργεί από κάποια μέλη).
  • Την περαιτέρω προβολή των private label προϊόντων, τα οποία αποτελούν το βασικό "όχημα" για την ενίσχυση της εταιρικής ταυτότητας.
  • Τη δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.
  • Τη διενέργεια χορηγιών και εκδηλώσεων.
  • Τη διανομή κοινών φυλλαδίων.

Παράλληλα με τα προαναφερόμενα ο όμιλος θα προωθήσει φέτος την πιστοποίηση των λειτουργικών διαδικασιών των μελών του με τα πρότυπα ISO και HACCP, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΟΜΑΣ, κ. Αλεξάκης, στην πολιτική του ομίλου εντάσσεται επίσης η πιστή τήρηση του νόμου για την απαγόρευση των πωλήσεων κάτω του τιμολογιακού κόστους και στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί η μεταφορά επί των τιμολογίων μέρους των παρεχόμενων από τους προμηθευτές εκπτώσεων.

Ενιαίο κωδικολόγιο – εφαρμογές category management

Κατά τη διάρκεια του 2002 θα αναληφθούν επίσης πρωτοβουλίες με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των μελών του ΕΛΟΜΑΣ. Ήδη δρομολογήθηκε η κατηγοριοποίηση των καταστημάτων ανάλογα με το μέγεθός τους, με σκοπό την εφαρμογή ενός ενιαίου κωδικολογίου και την ανανέωση των προγραμμάτων Category Management. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η κοινή προμήθεια εξοπλισμού των εμπορικών μονάδων , ώστε να εξασφαλίζεται μία ομοιόμορφη εικόνα.

Στο πλαίσιο της προαναφερόμενης συνάντησης εξετάσθηκε επίσης η πορεία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας του ΕΛΟΜΑΣ, ανακοινώθηκε η εισαγωγή νέων κωδικών και ο προγραμματισμός για την εισαγωγή προϊόντων First Price, τα οποία θα καλύψουν τα κενά της ελληνικής αγοράς στον τομέα αυτό. Όλα τα νέα προϊόντα θα διανέμονται από την αποθήκη της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΕ, η οποία ανήκει στον ΕΛΟΜΑΣ.

Όσον αφορά στην ένταξη νέων μελών στον όμιλο, αποφασίστηκε η εγγραφή των επιχειρήσεων ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΚΩΣ), ΒΕΡΓΙΝΗΣ & ΕΚΑΔ (ΛΕΥΚΑΔΑ), ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ Μ & ΣΙΑ ΟΕ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ), ΕΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΝ. Π.Ε. (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ), ELITE S/M AE (ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ), ΚΑΣΙΜΗΣ ΑΕ (ΚΟΡΙΝΘΟΣ), ΞΕΝΟΣ Π&Θ & ΣΙΑ ΟΕ (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ), ΠΡΙΤΣΟΥΛΗΣ STAR MARKET AE (ΑΓΡΙΝΙΟ), ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ S/M (ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ) και Σ.ΠΑ.Κ. ΑΕ (ΚΟΡΙΝΘΟΣ). Οι επιχειρήσεις αυτές διαθέτουν συνολικά 53 καταστήματα και τζίρο 88 εκατ. ευρώ , οπότε με την ενσωμάτωσή τους ο ΕΛΟΜΑΣ ξεπερνάει τα 450 καταστήματα και περίπου το 1 εκατ. ευρώ σε τζίρο.