Ηµέρα αποφάσεων αναµένεται να είναι η ερχόµενη Τετάρτη 13 Ιουλίου για τον ΕΛΟΜΑΣ, καθώς την ηµέρα εκείνη έχει προγραµµατιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση του οµίλου, στην οποία θα συζητηθεί η αποχώρηση του ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης από τον ΕΛΟΜΑΣ, µετά το deal µε τη Μασούτης. Ήδη την 1η Ιουλίου συνεδρίασε η πενταµελής επιτροπή διαχειριστών του οµίλου, και στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής ο επικεφαλής του ΣΥΝ.ΚΑ., Απόστολος Αλεξάκης, που µέχρι πρότινος ήταν και επί χρόνια πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής, δήλωσε και επίσηµα ότι ο ΣΥΝ.ΚΑ.

πρόκειται να αποσυρθεί από µέλος της διαχειριστικής επιτροπής, δεδοµένης και της αίτησης εξόδου του από τον όµιλο, την οποία έχει υποβάλει και έχει τεθεί ως θέµα της επερχόµενης εκτακτης γενικής συνέλευσης. Κατόπιν της γνωστοποίησης αυτής, ακολούθησε συζήτηση µεταξύ των µελών της διαχειριστικής επιτροπής, και αποφασίστηκε οµόφωνα να οριστούν όλα τα µέλη της επιτροπής, ώστε να εκπροσωπούν, υπογράφουν και δεσµεύουν τον όµιλο ανά δύο από κοινού.

Γεγονός που σηµαίνει ότι έως τις 10 Σεπτεµβρίου του 2024 οι Χρήστος Γουντσίδης (Γουντσίδης ΑΕ), Ιωάννης Πηλίδης (Συνεργαζόµενοι Παντοπώλες), Χαράλαµπος Ανδρικόπουλος (Ανδρικόπουλος ΑΕΒΕ) και Ευάγγελος Γέγος (Γέγος ΑΕ) θα εκπροσωπούν και θα δεσµεύουν ανά δύο από κοινού µε την υπογραφή τους τον ΕΛΟΜΑΣ, ασκώντας ουσιαστικά τη διοίκηση του οµίλου αγορών.

Το μεγάλο ερώτημα της επόμενης μέρας, βέβαια, είναι το πώς θα επηρεάσει τον ΕΛΟΜΑΣ η αποχώρηση του ΣΥΝ.ΚΑ., που ισοδυναμεί με απώλεια τζίρου άνω των 230 εκατ. ευρώ για τον όμιλο. Σημειώνεται ότι επίσης πρόσφατα οριστικοποιήθηκε ο αποκλεισμός της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Πίτσιας από τον ΕΛΟΜΑΣ, κατόπιν απόφασης που ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο.

Σε ισχύ το deal μεταξύ ΣΥΝ.ΚΑ. και Μασούτη
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ ΣΥΝ.ΚΑ. και Μασούτη, έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, και στο πλαίσιο αυτής η Μασούτης έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα καταστήματα με τη δική της επωνυμίας σε Κάλυμνο, Μήλο, Τήνο, Χίο, Νάξο και Σαντορίνη, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της στη νησιωτική χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου, επιδιώκοντας να επωφεληθεί από την αυξημένη φέτος τουριστική κίνηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Επιπλέον, πριν από μερικές μέρες ολοκληρώθηκε η έναρξη της λειτουργίας όλων των καταστημάτων Μασούτης στην Κέρκυρα, τα οποία προέρχονται από τη συμφωνία με την ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές για μεταβίβαση των 18 καταστημάτων των εταιρειών «Γαλαξίας Α.Ε.» και «Μαρκάτο Α.Ε.» στη Μασούτης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter