Μια νέα επιχειρηματική ομάδα με επτά ιδρυτικά μέλη και με ονομασία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, λειτουργεί ήδη από τα μέσα Μαΐου.

Μια νέα επιχειρηματική ομάδα με επτά ιδρυτικά μέλη και με ονομασία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, λειτουργεί ήδη από τα μέσα Μαΐου.

Όπως μας δήλωσε ο κ. Μανώλης Σούνδιας*, γενικός διευθυντής και συνδιαχειριστής της ομάδας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΠΕ, η νέα αυτή επιχειρηματική ομάδα δημιουργήθηκε με στόχο την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων – μελών, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τον διαρκώς εντεινόμενο ανταγωνισμό και να βελτιώσουν τη μεσομακροπρόθεσμη κερδοφορία τους και τα τοπικά μερίδια αγοράς τους.

Οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ξεκίνησαν με αρχικό κεφάλαιο 45 εκατ. δρχ. και στεγάζονται στη Γλυφάδα, Αγ. Κων/νου 11. Διαχειρίστρια είναι η κ. Κυριακή Σεμερτζίδου της εταιρίας ΑΦΡΟΔΙΤΗ Α.Ε.

Οι πρώτες κινήσεις της νέας ομάδας αφορούν στη σύναψη συμφωνιών με τους προμηθευτές, στην προώθηση ενιαίας εικόνας στα καταστήματα των μελών, στην κοινή μηχανογραφική υποστήριξη των μελών και την on line πληροφόρηση των κεντρικών γραφείων. Σημειώνεται ότι όλα τα καταστήματα των μελών (εκτός των μελών της ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΣΥΝΠΕ) έχουν scanning. Τα μέλη της ομάδας δηλώνουν πρόθυμα να εφαρμόσουν μεθόδους CATEGORY MANAGEMENT μέσω εξωτερικού συνεργάτη. Στους άμεσους στόχους εντάσσεται και η δημιουργία 100 περίπου κωδικών private label μέχρι το τέλος του 2000.

Την απόφαση των μελών να μην περιορισθούν μόνο σε συμφωνίες με τους προμηθευτές φανερώνει και η αποφυγή της χρήσης του όρου “Ομιλος Αγορών”, γιατί πιστεύουν ότι μόνο αυτή η υπηρεσία δεν τους εξασφαλίζει βιωσιμότητα.

Οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δεν αποκλείουν τη συμμετοχή στην ομάδα τους και άλλων μελών, υπό την προϋπόθεση να έχουν τους ίδιους στόχους, την ίδια αντιμετώπιση σε θέματα στρατηγικής σημασίας και να μην έχουν σημαντική απόκλιση τζίρου από τα σημερινά μέλη.

* Ο κ. Σούνδιας έχει 8 χρόνια προϋπηρεσία στο CONTINENT σαν υπεύθυνος αγορών σε διάφορα τμήματα και ήταν μέχρι πρότινος εμπορικός διευθυντής στον Ομιλο Αγορών ΑΣΤΕΡΑ.


ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΠΕ – ΜΕΛΗΑ/Α

ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΑΡ.ΚΑΤ/ΤΩΝ

ΤΖΙΡΟΣ(**)

 

1

ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΑΦΟΙ ΑΕ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

5 (1*)

4

2

ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΥΝΠΕ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΡΗΤΗ

1 (120*)

18

3

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΕ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

8 (2*)

3,5

4

ΓΙΑΝΝΟΥΜΗ ΑΦΟΙ ΟΕ

ΧΙΟΣ

5 (1*)

4

5

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΦΟΙ ΟΕ

ΓΥΘΕΙΟ

11 (1*)

5

6

ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Ε. – ΠΑΓΙΑΛΑΚΗΣ Ν. ΑΕ

ΧΑΝΙΑ

5

3,5

7

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΑΕΕ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

4 (1*)

4

ΣΥΝΟΛΟ

39 (120*)

42

(*) Τα καταστήματα που πρόκειται να λειτουργήσουν μέσα στο 2000.

(**) Πρόβλεψη τζίρου για το 2000.