Η Ελληνική Διατροφή ΑΕ, στο πλαίσιο του νέου της business plan σχετικά με την ανάπτυξη και την περαιτέρω οργάνωσή της, προχωρά στην άμεση δημιουργία δύο ακόμα θυγατρικών της περιφερειακών ΑΕ

Η Ελληνική Διατροφή ΑΕ, στο πλαίσιο του νέου της business plan σχετικά με την ανάπτυξη και την περαιτέρω οργάνωσή της, προχωρά στην άμεση δημιουργία δύο ακόμα θυγατρικών της περιφερειακών ΑΕ.

Ειδικότερα, ήδη εξελίσσονται οι διαδικασίες ίδρυσης της Ελληνικής Διατροφής Κρήτης ΑΕ, στην οποία θα συμμετέχουν η Ελληνική Διατροφή ΑΕ, τα μέλη της, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, τράπεζες, παραγωγικές μονάδες, διάφοροι οργανισμοί και φορείς, παντοπώλες, χονδρέμποροι κ.ά.

Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η ανάπτυξη του λιανικού εμπορίου της περιοχής, η ίδρυση νέων καταστημάτων, η ανακαίνιση και ισχυροποίηση των ήδη υπαρχόντων, οι κοινές αγορές και η διακίνηση τροφίμων και αγροτοεφοδίων. Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Διατροφή Κρήτης ΑΕ βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου για στέγαση της αποθήκης της.

Παράλληλα ολοκληρώνεται και ο σχηματισμός της Ελληνικής Διατροφής Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ με έδρα την Καστοριά. Στη νέα εταιρεία, εκτός από τα μέλη του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού “Κρόνος”, θα συμμετέχουν παραγωγικές μονάδες, διάφοροι οργανισμοί, φορείς, ανεξάρτητοι ιδιώτες και προσωπικότητες της περιοχής.

Στο μεταξύ, στο δυναμικό της Ελληνικής Διατροφής ΑΕ εντάχθηκαν 90 νέα μέλη.

Ο όμιλος συνεχίζει την εισαγωγή διαφόρων κατηγοριών προϊόντων discount από την Ιταλία (ζυμαρικά, πασάτα ντομάτας, corn-flakes, αλουμινόχαρτο, υγρά καθαριστικά, απορρυπαντικά, καλλυντικά, σκυλοτροφές, γατοτροφές). Η εισαγωγή θα επεκταθεί σε περισσότερους κωδικούς, όπως σε δημητριακά, όσπρια, φακές κ.ά. Μετά την επιτυχημένη συνεργασία του ομίλου με την COOP ITALIA, έπεται η συνεργασία του και με την επίσης ιταλική CONAD. Επίσης ολοκληρώνεται η συνεργασία του με ελληνικές βιομηχανικές και βιοτεχνικές εταιρείες, για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Κατά το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου οι πελάτες των καταστημάτων του ομίλου είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν με κουπόνια και σε πολύ καλές τιμές διάφορα είδη κουζίνας (μαχαιροπήρουνα, πορσελάνινα ταψιά, σετ καφέ και ζάχαρης).

NΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ

Ανακαίνιση καταστήματος της ΕΑΣ Ηρακλείου

H ΕΑΣ Ηρακλείου, μέλος της Ελληνικής Διατροφής ΑΕ, συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων της. Ήδη λειτουργεί ανανεωμένο, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του, το κατάστημά της στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Διαθέτει επιφάνεια 800 τ.μ., 4 ταμεία, ιδιόκτητο parking και απασχολεί 16 εργαζόμενους. Διευθυντής του είναι ο κ. Γ. Παπαδόπουλος.

Νέο κατάστημα στη Νέα Αγχίαλο

Η εταιρεία Αδελφοί Αθ. & Γ. Γκέκα εγκαινίασε το Νοέμβριο ένα σούπερ μάρκετ στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Το νέο κατάστημα ανήκει στο Συνεταιρισμό Παντοπωλών "Προμηθέας Α.Ε.", με έδρα τη Λάρισα. Έχει έκταση 1.000 τ.μ., ιδιόκτητη αποθήκη 500 τ. μ. και 4 ταμεία. Απασχολεί 12 εργαζόμενους υπό τη διεύθυνση του κ. Γ. Γκέκα.

Ανακαίνιση καταστήματος "Κεχαγιάς"

Στο Συνεταιρισμό Παντοπωλών "Προμηθέας Α.Ε." ανήκει επίσης το δεύτερο σούπερ μάρκετ "Κεχαγιάς" της κας Σεβ. Κεχαγιά, που ανακαινίστηκε πρόσφατα. Βρίσκεται στον Πτελεό Μαγνησίας και τελεί υπό τη διεύθυνση του κ. Γ. Κεχαγιά. Διαθέτει επιφάνεια 380 τ. μ., 2 αποθήκες, 2 ταμεία και 4 εργαζόμενους.