Λάμπρος Παπακοσμάς, εντεταλμένος σύμβουλος, μέλος ΔΣ, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης

Μπαίνει στις ράγες το σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της πρώην Πίτσος από τις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης. Την Τρίτη 26 Μαρτίου ιδρύθηκε, μέσω Υπηρεσίας Μιας Στάσης, η Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΑΕ, εταιρείας που θα εξυπηρετήσει τον συγκεκριμένο σκοπό. Διευθύνων σύμβουλος έχει οριστεί ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης, πρόεδρος η Μαρία Σκλαβενίτου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου η Βασιλική Σκλαβενίτου, ο Παύλος Αλιβιζάτος και ο Επαμεινώνδας Αλεξόπουλος. Η ανώνυμη εταιρεία δήλωσε δεκάδες σκοπούς και δραστηριότητες, προκειμένου να διατηρήσει ευελιξία ως προς τις επόμενες κινήσεις αξιοποίησης, όπως προκύπτει. Πιο στέρεες αποφάσεις θα παρθούν μετά τις 15 Απριλίου.

Νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και κέντρα logistics στο προσκήνιο
«Βρισκόμαστε σε στάδιο συζητήσεων για την αξιοποίηση εγκαταστάσεων της Πίτσος και το άνοιγμα της νέας εταιρείας έγινε για να υπηρετήσει ακριβώς αυτόν το σκοπό. Ωστόσο, οι οποιεσδήποτε συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο καθότι εξετάζουν τις αλλαγές τις οποίες θα επιφέρει η κάθε στρατηγική, αν ακολουθηθεί. Έτσι κι αλλιώς, οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης έχουν προκρίνει τη δημιουργία περισσότερων παραγωγικών μονάδων, αλλά και χώρων logistics, μέσω επόμενων επενδύσεων και είναι πιθανό να υπηρετηθεί κάποιο από αυτά τα σχέδια. Ωστόσο, οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί και μπορεί να προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του καταναλωτή. Πιστεύω πως μετά από τρεις εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα», δήλωσε στο FOODReporter o εντεταλμένος σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ, Λάμπρος Παπακοσμάς. Είναι βέβαιο ότι η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα την περαιτέρω διεύρυνση του σχετικού δικτύου αποθηκών και κέντρων logistics.

Το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΑΕ είναι €300.000, διαιρούμενο σε 30.000 μετοχές, με ονομαστική αξία ύψους €10,00 εκάστη. Η καταβολή του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου έχει γίνει εξ ολοκλήρου με μετρητά, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της νεοσύστατης εταιρείας, Γεράσιμο Σκλαβενίτη. Το ακίνητο της Πίτσος, που προηγουμένως ανήκε στη BSH Hellas, πέρασε στην ιδιοκτησία των Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτης το Δεκέμβριο του 2023. Βρίσκεται στην οδό Παρνασσού 8, Αγίου Ιωάννη Ρέντη και βρίσκεται εντός οικοπέδου με έκταση 51.845,86 τ.μ., έχοντας συνολική επιφάνεια ορόφων 53.399 τ.μ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter