Στα 427 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία το 2021, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, από τα 372,6 εκατ. ευρώ το 2019 και τα 405,5 εκατ. ευρώ το 2020. Όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στην ετήσια συνάντηση των στελεχών του που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Μαρτίου, τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία διαθέτουν πλέον επτά εργοστάσια και έναν ρυθμό επενδύσεων που αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ το χρόνο, φτάνοντας κατά την τελευταία πενταετία τα 193 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο παραγωγικών υποδομών, μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν στην Τυράς οι νέοι αυτοματοποιημένοι ψυκτικοί θάλαμοι που είναι οι μεγαλύτεροι στα Βαλκάνια, καθώς και μια σύγχρονη γραμμή φέτας ύψους 14 εκατ. ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τον κύκλο των νέων επενδύσεων, ξεκίνησε ήδη η κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο, συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, δίπλα στην Όλυμπος, την Τυράς και τη Ροδόπη, προστέθηκαν την τελευταία διετία τα αναψυκτικά Κλιάφα και το ανθρακούχο νερό Δουμπιά.

Αυξήσεις για όλους τους εργαζομένους
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η διοίκηση της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αυξήσεις των αμοιβών των εργαζομένων, συμμεριζόμενη την αναπροσαρμογή του κόστους ζωής, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις ανατιμήσεις βασικών αγαθών. Πιο συγκεκριμένα, αυξάνονται κατά 15% οι μισθοί που κυμαίνονται κάτω από 25.000 ευρώ σε ετήσιο κόστος, και κατά 10% εκείνοι που υπερβαίνουν τις 25.000 ευρώ ετησίως.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στον όμιλο ανέρχονται σε 1.550 άτομα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter