Σε μέσο μισθό ύψους €1.188 για τους εργαζόμενους στα καταστήματα και €1.610 για εκείνους στα γραφεία έχει ανεβάσει από την αρχή του 2024 τις παρεχόμενες εργασιακές αποδοχές η Metro ΑΕΒΕ.

Από τους μέσους όρους εξαιρούνται προϊστάμενοι, διευθυντές, γενικοί διευθυντές και υποδιευθυντές καταστημάτων.

Οι κατώτατες μεικτές αποδοχές βρίσκονται στα €900. Το 76% των εργαζομένων λαμβάνει σταθερά επιδόματα, το 66% λαμβάνει έκτακτο μπόνους βάσει επίτευξης στόχων.

Οι συνολικές αυξήσεις και πρόσθετες παροχές ξεπερνούν τα 14 εκατ. ευρώ. Συνολικά το 2023, η Metro ΑΕΒΕ πλήρωσε 205 εκατ. ευρώ σε μισθούς, επιδόματα και μπόνους.

Στο κλίμα της εποχής, η κινητικότητα εργαζομένων το 2024 έχει ξεπεράσει και το 20,81% του 2023, όταν και έγιναν 2.295 προσλήψεις, αλλά δεν κάλυψαν όλα τα κενά.

Αυτή τη στιγμή η Metro ΑΕΒΕ παρουσιάζει έλλειμμα περίπου 400 εργαζομένων.

«Χάνουμε άτομα προς τον κλάδο του τουρισμού, που συμφωνούν εποχικούς μισθούς, ακόμη και άνω των €2.000, τους οποίους δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε. Δεν διαφωνούμε με την αύξηση των μέσων μισθών, όμως θα πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχη αύξηση παραγωγικότητας ή εξεύρεση σχετικών τρόπων, διότι διαφορετικά θα εξελιχθούν σε δυσβάσταχτο κόστος για τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metro ΑΕΒΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter