Υπό την αιγίδα της πρωτοβουλίας «Ελλα-Δικά Μας», στην οποία προσχώρησε πρόσφατα η εταιρεία Αττική-Πίττας με το διεθνώς φημισμένο brand Attiki, ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών της στα 62, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο 1st Family Business στις 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα, αφιερωμένο στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις και την ανάδειξη της δυναμικής τους στην παγκόσμια αγορά.

Μιλώντας ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας, κ. Άγις Πιστιόλας (Agrino), επισήμανε τη δυναμική που δίνουν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις ως μέλη της πρωτοβουλίας «Ελλα-Δικά Μας» στη σύγχρονη επιχειρηματική κοινωνία, ενώ ανέδειξε τις ανάγκες βελτίωσης της εταιρικής διακυβέρνησης και υπερεπένδυσης στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης κάθε επιχείρησης, καθώς έτσι προάγεται η μοναδικότητα σε προϊόντα και εταιρικές διαδικασίες.

Ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Λουξ) αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα της οικογενειακής επιχείρησης να λειτουργεί ευέλικτα, με πολύ χαμηλότερα κόστη απ’ ότι άλλα επιχειρηματικά μοντέλα, ενώ ο κ. Θεόδωρος Σκαγιάς (Skag) επικεντρώθηκε στη σημασία του succession management στη διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων και ο κ. Θανάσης Πολυχρονόπουλος (Polyeco) στη σημασία της εξωστρέφειας και των επενδύσεων γι’ αυτές.

Εξάλλου, η πρωτοβουλία Ελλα-Δικά Μας ήταν χορηγός του τουρνουά τένις ανδρών και γυναικών με αμαξίδιο «Ancient Messini Open», που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις ITF, τη Γενική Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, μεταξύ 31ης Οκτωβρίου και 2ης Νοεμβρίου στην παραλία Ανάληψης, με τη συμμετοχή 45 αθλητών από 16 χώρες.