Την εγγραφή 18 νέων επιχειρήσεων σχεδιάζει για το 2002 ο όμιλος αγορών ΕΛΕΤΑ επιδιώκοντας τη διόγκωση του τζίρου του, αλλά και την ενδυνάμωση της παρουσίας του στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Την εγγραφή 18 νέων επιχειρήσεων σχεδιάζει για το 2002 ο όμιλος αγορών ΕΛΕΤΑ επιδιώκοντας τη διόγκωση του τζίρου του, αλλά και την ενδυνάμωση της παρουσίας του στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Παράλληλα με τη εγγραφή 18 νέων επιχειρήσεων ο ΕΛΕΤΑ μελετά επίσης την καθιέρωση ενιαίας ταυτότητας για τα μέλη του, αλλά και την προώθηση των πρώτων προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ενώ κάθε προσπάθεια που θα επιχειρήσει φέτος θα υποστηριχθεί από το νέο στελεχιακό δυναμικό το οποίο απέκτησε πρόσφατα.

Τα ανωτέρω διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου, κ. Παναγιώτης Παπαχρονόπουλος, μιλώντας στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΕΛΕΤΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρονόπουλο, η περσινή χρονιά έκλεισε με τζίρο της τάξης των 381,5 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε από τις 115 επιχειρήσεις μέλη του ομίλου και τα 324 καταστήματα που διαθέτει σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από τις φετινές εγγραφές και τα προγραμματισμένα εγκαίνια νέων μονάδων, τα σημεία πώλησης του ΕΛΕΤΑ στο τέλος του 2002 θα φθάσουν τα 350.

Κατά τη διάρκεια της φετινής γενικής συνέλευσης ορίσθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τους διαχειριστές κ.κ. Δ. Γουρνά, Μ. Μαρή και Φρ. Ναμία και από τους κ.κ. Γ. Βασιλά, Π. Σιμιτζή, Κ. Καλογιάννη, Λ. Γονέο και την κ. Μ. Ρέγγη, οι οποίοι αποτελούν το Εποπτικό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, το 2001 οι διαπραγματεύσεις του ομίλου με τις προμηθεύτριες εταιρείες εξασφάλισαν σε μέσα επίπεδα αύξηση των παροχών κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες. Βάσει του αναπτυξιακού πλάνου που έχει καταρτίσει ο όμιλος για την τρέχουσα χρήση, οι ετήσιες εμπορικές συμφωνίες αναμένεται να βελτιστοποιηθούν και φέτος καθ΄ ότι θα παρουσιάσουν νέα αύξηση κατά 2 με 3 μονάδες. Στην εξέλιξη αυτή αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά η συμμετοχή των νέων συνεργατών του ΕΛΕΤΑ που θα τον ενισχύσουν με καινούργιες ιδέες, αλλά και η μετακόμιση των κεντρικών του γραφείων σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Η νέα έδρα του ομίλου βρίσκεται επί της οδού Ιφιγένειας 23 στη Νέα Ιωνία και στεγάζεται σε διώροφο κτίριο συνολικής έκτασης περί τα 620 τ.μ. (τηλ. 010 27 24 511). Βάσει του σχετικού business plan αρχικά θα χρησιμοποιηθεί μόνο ο ένας εκ των δύο ορόφων (400 τ.μ.), ενώ με την πάροδο του χρόνου τα γραφεία θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο του ενοικιαζόμενου χώρου.

Φέτος ο ΕΛΕΤΑ σχεδιάζει τη δημιουργία των πρώτων 80 κωδικών ιδιωτικής ετικέτας, οι οποίοι θα στηρίξουν την προσπάθεια δημιουργίας ενιαίας ταυτότητας για τα καταστήματα του ομίλου, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ανταγωνιστικό τους προφίλ. Τέλος, στα σχέδια του ΕΛΕΤΑ εντάσσεται η συμμετοχή των μελών του σε επιδοτούμενα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού τους, καθώς επίσης η διοργάνωση εκδηλώσεων σε πόλεις της περιφέρειας για τη στήριξη των ελληνικών τοπικών προϊόντων και η προώθηση ενός νέου εντύπου με το οποίο θα ενισχυθεί η εσωτερική επικοινωνία.