Σε αναστολή της δραστηριότητάς της προχώρησε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Χαβαλές, η οποία διέθετε 10 καταστήματα στον νομό Σερρών. Η εταιρεία, με ιστορία από το 1938 στις Σέρρες, μέχρι πρότινος απασχολούσε 100 εργαζόμενους.

Για την ιστορία, το 1971 η εταιρεία Χαβαλές απέκτησε νομική μορφή ΟΕ, ενώ δημιούργησε και τυροκομική μονάδα στον Ξηρότοπο Σερρών, η οποία λειτούργησε έως το 1993. Εκείνη τη χρονιά δημιουργήθηκε και το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας στο κέντρο των Σερρών, έναν χρόνο αργότερα το τρίτο και το 1995 το τέταρτο κατάστημά της. Το 1997 εξαγόρασε τα τρία σούπερ μάρκετ της ‘Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών. Η επιχείρηση συνέχισε να αναπτύσσεται, και μάλιστα ένα κατάστημά της το 2004 δημιουργήθηκε με το σύστημα franchising, σε συνεργασία με την Carrefour Μαρινόπουλος. Το 2003 η αλυσίδα άλλαξε νομική μορφή και μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, ενώ σε ιδιόκτητο ακίνητο 10.000 τμ κατασκεύασε κεντρική αποθήκη και τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών της.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα καταστήματα της Χαβαλές πέρασαν στην κυριότητα μεγάλης βορειοελλαδικής λιανεμπορικής αλυσίδας, η οποία εδρεύει στην Ημαθία.