Είναι μικρά, βολικά και η εμφάνισή τους θυμίζει καταστήματα της Δυτικής Ευρώπης. Διαθέτουν μεγάλη ποικιλία ειδών, παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες στους πελάτες τους και αναπτύσσονται με τη μέθοδο του franchising.


Είναι μικρά, βολικά και η εμφάνισή τους θυμίζει καταστήματα της Δυτικής Ευρώπης. Διαθέτουν μεγάλη ποικιλία ειδών, παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες στους πελάτες τους και αναπτύσσονται με τη μέθοδο του franchising.

Μια παλιά, καλή συνταγή


Η ιδέα των καταστημάτων OLA! Stores είναι ευρύτατα διαδεδομένη στις αγορές του εξωτερικού και αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες καταστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της ελληνικής αγοράς, η ομάδα ανάπτυξης των καταστημάτων OLA! Stores δημιούργησε ένα μοντέλο καταστήματος προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή. H OLA! Stores AE ιδρύθηκε το 2002 και δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Η αλυσίδα αποτελείται από μικρά καταστήματα (70-90 τμ) που εξυπηρετούν τις βασικές, καθημερινές και κυρίως «έκτακτες» ανάγκες του καταναλωτή. Για τον λόγο αυτό διαθέτουν μια ευρύτατη γκάμα προϊόντων, όπως εφημερίδες, περιοδικά, τσιγάρα, ψιλικά, σνακς, τυποποιημένα τρόφιμα, οικιακά είδη, καλλυντικά, τηλεκάρτες, παιχνίδια, είδη δώρων, λουλούδια κά, ενώ παράλληλα παρέχουν και χρήσιμες υπηρεσίες όπως φωτοτυπίες, φαξ και εμφάνιση φωτογραφιών. Τα καταστήματα OLA! Stores βρίσκονται κυρίως σε πυκνοκατοικημένες αστικές γειτονιές, λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα και 16 ώρες την ημέρα.
Ο χαρακτήρας και ο σχεδιασμός τους είναι ζεστός και φιλικός προς τους καταναλωτές. Ξεχωρίζουν για τον έντονο φωτισμό, τη σύγχρονη διακόσμηση και διαθέτουν κλιματισμό, ευκρινώς αναγραφόμενες τιμές σε όλα τα προϊόντα, σύγχρονο σύστημα scanning, ταμειακή μηχανή και… απαλή μουσική. Λειτουργούν με έναν υπάλληλο σε κάθε βάρδια, ένα ταμείο και διαθέτουν μόνο καλάθια και όχι καρότσια όπως τα σούπερ μάρκετ.


Ανάπτυξη μέσω franchising


Η ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων OLA! Stores ΑΕ γίνεται με τη μέθοδο του franchising, αρχικά στην Αττική και μέχρι το 2005 σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Έτσι, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα λειτουργούν, εκτός από τα 7 ιδιόκτητα καταστήματα, 3 νέα καταστήματα (franchising), ενώ έχουν ήδη υπογραφεί άλλες 7 συμβάσεις με υποψήφιους franchisees. Στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση του αριθμού των καταστημάτων σε 35 στην Αττική μέχρι το τέλος του 2004 και 75 μέχρι το τέλος του 2005 σε όλη την Ελλάδα.

Αν θέλετε να δείτε από κοντά πώς είναι τα OLA! Stores επισκεφθείτε ένα από τα 7 καταστήματά της στις περιοχές:


Άλιμος – Λ. Καλαμακίου 41


Βύρωνας – Χρυσοστόμου Σμύρνης 82-86


Ν. Σμύρνη – Ραιδεστού 35


Ν. Σμύρνη – Εφέσου 36-38


Ν. Σμύρνη – Μ. Αλεξάνδρου 87 & Βρυούλων 7


Άνω Ν. Σμύρνη – Εθνικής Στέγης 43 & Έβρου


Χολαργός – Σαρανταπόρου 12 & Μέτωνος