Πέντε αθλητικές αποστολές Amita Motion πραγματοποιήθηκαν από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο του 2001 με πρωτοβουλία της COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ.

Πέντε αθλητικές αποστολές Amita Motion πραγματοποιήθηκαν από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο του 2001 με πρωτοβουλία της COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ.

Κατά την πρώτη αποστολή οι αθλητές διέσχισαν το φαράγγι του ποταμού Αώου, την ομορφότερη αλλά και δυσκολότερη υδάτινη διαδρομή της Ελλάδας και μία από τις πιο δύσκολες της Ευρώπης, με rafting, kayaks, monorafts και πεζή. Στη δεύτερη αποστολή πρωταθλητές των mountain bikes διέτρεξαν τη βόρεια συνοριακή γραμμή Σαγιάδα-Καστανιές, μία διαδρομή 2.100 χλμ, από τα ελληνοαλβανικά μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Από το Αντίρριο ξεκίνησε η τρίτη αποστολή, με τρεις κορυφαίους Έλληνες κωπηλάτες, οι οποίοι περιπλανήθηκαν με καγιάκ στα νησιά του Ιονίου.

Μία επταμελής ομάδα από Έλληνες λάτρεις της φύσης πέταξε με δύο μικρά μονοκινητήρια αεροσκάφη πάνω από την Πίνδο και δύο έμπειροι windsurfers ταξίδεψαν στις Κυκλάδες στο πλαίσιο της τέταρτης και της πέμπτης αποστολής. Στις πέντε αποστολές συμμετείχαν συνολικά 30 αθλητές, φωτογράφοι και συντελεστές. Η εμπειρία τους παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της Amita Motion, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου στον πολυχώρο "Αθηναϊς". Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πελάτες της εταιρείας, συνεργάτες, δημοσιογράφοι, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Ενίσχυση της περιφέρειας Στην εναρκτήρια ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Λεωνίδας Κολιούλης, γενικός διευθυντής της COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ Ελλάδος, τόνισε τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής περιφέρειας και αναφέρθηκε στην αποστολή που έχει αναλάβει η εταιρεία "να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση της ζωής των τοπικών κοινωνιών και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας".

Στο πλαίσιο αυτό, μέσω των ειδικών αποστολών η εταιρεία επιχειρεί να ενισχύσει την τουριστική υποδομή της περιοχής του ποταμού Αώου, αναλαμβάνοντας την κατασκευή και τοποθέτηση ειδικών ενημερωτικών πινακίδων για τη σηματοδότησή του. Στην ακριτική περιοχή των Πομακοχωρίων της Κομοτηνής, διαπιστώνοντας την παντελή απουσία παιχνιδιών για παιδιά, προσφέρει 100 ποδήλατα, 40 στα παιδιά του φτωχότερου και πιο απομακρυσμένου χωριού, της Κύμης, και 60 σε παιδιά άπορων οικογενειών. Επιπλέον στηρίζει το ενημερωτικό πρόγραμμα του Medasset "μικρά… αλλά καταστροφικά" (για την καθαριότητα των ακτών), που θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά με τη συμμετοχή 200 συνολικά παιδιών. Στη Βοβούσα της Πίνδου, το ορεινότερο και πιο απομακρυσμένο χωριό της περιοχής, οι ¨Ειδικές Αποστολές AMITA MOTION" διαπίστωσαν τις σημαντικότερες ελλείψεις στην υποδομή του μονοθέσιου σχολείου.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία αναλαμβάνει τις εργασίες για τη βελτίωση του σχολείου και την προμήθεια του αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού. Τέλος, η προσφορά της στο Αιγαίο εστιάζεται στις ανάγκες δύο νησιών των Μικρών Κυκλάδων, την Ηρακλειά και τη Δονούσα, με τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού του μοναδικού σχολείου της Δονούσας (σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών) και του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Περιφερειακού Ιατρείου της Ηρακλειάς.