Οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων των PANAFON VODAFONE και UNIFON ενέκριναν, στις αρχές Απριλίου, τη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Για να προχωρήσει η διαδικασία συγχώνευσης, να γίνει από την PANAFON αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της νέας μετοχής αναμένεται η έγκριση από το δ.σ. του ΧΑΑ.

Οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων των PANAFON VODAFONE και UNIFON ενέκριναν, στις αρχές Απριλίου, τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Για να προχωρήσει η διαδικασία συγχώνευσης, να γίνει από την PANAFON αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της νέας μετοχής αναμένεται η έγκριση από το δ.σ. του ΧΑΑ. Σύμφωνα με το σχέδιο συγχώνευσης, η PANAFON θα εκδώσει περίπου 21,6 εκατομμύρια νέες μετοχές, οι οποίες θα πιστωθούν στους μετόχους της UNIFON. Με την έκδοση αυτή, το μετοχικό κεφάλαιο της PANAFON θα αυξηθεί κατά 7,7 δισ. δρχ. και θα ανέλθει στα 59 δισ. δρχ., διαιρούμενο σε περίπου 534 εκατομμύρια μετοχές με λογιστική αξία 110,5 δρχ. (από 100 δρχ. που είναι σήμερα). Ετσι η UNIFON θα αποτελέσει ουσιαστικά το 4% της PANAFON στο νέο σχήμα που θα προκύψει.

Νέο Δ.Σ.

Ο πρόεδρος της INTRACOM Σωκράτης Κόκκαλης εξελέγη πρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της PANAFON. Η PANAFON σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως “μια ισχυρή ελληνική διοίκηση υψηλού επιπέδου, σε μια εταιρεία της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η παγκοσμιότητα και συμμετέχει ενεργά στα διεθνή δρώμενα, αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση για την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της”. Σημειώνεται πως το νέο διοικητικό συμβούλιο της PANAFON είναι επταμελές, με αντιπρόεδρο τον Τρ. Κουταλίδη, διευθύνοντα σύμβουλο τον Γ. Κορωνιά και μέλη τους V. Colao, H. A. Kuropatwa, E. Tuornon και P. Huscher.

Στις τελικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της PANAFON συμπεριλαμβάνεται η έγκριση σύμβασης της εταιρείας με την INTRACOM, ύψους 18 εκατ. ευρώ, που αφορά στον εκσυγχρονισμό του δικτύου της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.