Αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων της Scottish & Newcastle (S&N) έγινε η πρόταση για εξαγορά της εταιρείας από την Κοινοπραξία Carlsberg-Heineken. Το τίμημα που θα καταβάλει η Κοινοπραξία για την εξαγορά της S&N, της μεγαλύτερης ζυθοποιίας της Μεγάλης Βρετανίας, φτάνει τα 10 δισ. λίρες. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση των μετόχων της εταιρείας, την 31η Μαρτίου, στο Εδιμβούργο. Επόμενο στάδιο είναι η επικύρωση της απόφασης των μετόχων από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ώστε η εξαγορά να ολοκληρωθεί στις 28 Απριλίου 2008.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει υποβάλει η Κοινοπραξία, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, οι δύο εταιρείες που αποτελούν την Κοινοπραξία θα μοιραστούν τις επιχειρήσεις της S&N, ως εξής: η ολλανδική πολυεθνική Ηeineken θα αποκτήσει τον έλεγχο του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Φινλανδίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου και της Ινδίας, ενώ οι επιχειρήσεις της S&N με έδρα τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Κίνα και το Βιετνάμ θα περάσουν στην κυριότητα της δανέζικης ζυθοποιίας Carlsberg.

Ο πρόεδρος της S&N, Sir Brian Stewart, της μεγαλύτερης βρετανικής ζυθοποιίας και μίας από τις παλαιότερες ανεξάρτητες εταιρείες της Σκοτίας, που ιδρύθηκε πριν από 259 χρόνια στο Εδιμβούργο και μπήκε στο χρηματιστήριο πριν από 120 χρόνια, δήλωσε: «Η S&N βρίσκεται σήμερα στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στον κλάδο της ζυθοποιίας, είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική βιομηχανία της Σκοτίας, έχει ηγετική θέση στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ινδίας και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός προϊόντων μηλίτη στον κόσμο. Για όλους τους παραπάνω λόγους, το κυρίαρχο συναίσθημα σήμερα είναι η υπερηφάνεια. Υπερηφάνεια για τους ανθρώπους μας, που έχτισαν μια δυνατή επιχείρηση, για τα δυνατά προϊόντα που δημιουργήσαμε, για τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται για τους ανθρώπους μας, υπερηφάνεια που επιτύχαμε να δώσουμε στους μετόχους μας υψηλή αξία, σε μια ισχνή οικονομικά εποχή».
 
Ο κ. John Καμβυσέλης, διευθύνων σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιία, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Μύθος Ζυθοποιία, υπό την σκέπη της Carlsberg, της Νο 3 ζυθοποιίας παγκοσμίως, μπαίνει πλέον σε μία νέα εποχή. Η μετάβαση αυτή μόνο θετικά συναισθήματα μας δημιουργεί, καθώς η Μύθος Ζυθοποιία, ενισχυμένη από αυτή την εξαγορά, θα συνεχίσει να ταράζει τα νερά στην ελληνική αγορά μπίρας, με φρέσκες, καινοτόμες ιδέες που ωφελούν τον καταναλωτή και αναπτύσσουν την ίδια την αγορά».