Η 21η Διεθνής ‘Εκθεση Τροφίμων, Ποτών, Τεχνολογίας αποτελεί πεδίο παρουσίασης και προώθησης νέων προϊόντων και υπηρεσιών του χώρου, καθώς και πλατφόρμα επιχειρηματικών συναντήσεων. Σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία Mack Brooks Hellas, “η 21η  ‘Εκθεση Τροφίμων, Ποτών, Τεχνολογίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενη διοργάνωση τόσο σε αριθμό των εκθετών όσο και σε ποιότητα εκθεμάτων.

Στην ‘Εκθεση συμμετέχουν 680  εκθέτες από τους χώρους τροφίμων, catering, τυροκομικών, κατεψυγμένων, προϊόντων κρέατος, παραδοσιακών προϊόντων, αρτοποιίας, καφέ, ζαχαροπλαστικής, αλκοολούχων ποτών, μπίρας, αναψυκτικών, μηχανημάτων, εξοπλισμού μαζικής εστίασης, βιομηχανικού εξοπλισμού, προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, υγιεινής και επαγγελματικών αυτοκινήτων.

Παράλληλα, υπάρχει στην ‘Εκθεση μεγάλη συμμετοχή πρεσβειών, όπως η πρεσβεία Μεγάλης Βρετανίας, η οποία είναι τιμώμενη χώρα στην ‘Εκθεση, η πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας (Εμπορικό Κυπριακό Κέντρο), η πρεσβεία του Καναδά, της Πολωνίας, καθώς και διεθνών οργανισμών (SOPEXA, INTERBEV, CMA, LADIN Turkey).

Οι συμμετοχές των επιχειρήσεων επιδοτούνται από τα προγράμματα ΜΕΤΡΟ 4.3 Αγροτική Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου, όπως επίσης και από το INTEREG III, Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων Κοινοτικής Πρωτοβουλίας.  

Την ‘Εκθεση αναμένεται να επισκεφθούν 40.000 και πλέον επισκέπτες από όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη καθώς και από την Ασία και  τις ΗΠΑ. Οι επισκέπτες προέρχονται κυρίως από τους χώρους του χονδρεμπορίου, του λιανεμπορίου, της μαζικής εστίασης, των ξενοδοχείων, της αναψυχής και της τροφοδοσίας”.

Εκδηλώσεις-Ημερίδες

Στην 21η Διεθνή ‘Εκθεση Τροφίμων-Ποτών-Τεχνολογίας θα πραγματοποιηθούν ημερίδες με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων:

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου: “Σύγχρονες μέθοδοι επεξεργασίας κρέατος, κανόνες υγιεινής και διασφάλισης ποιότητας” με ομιλητές από την επιστημονική κοινότητα και με την συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών σφαγείων και οργανισμών κρέατος.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου: “Ελληνική επιτραπέζια ελιά: Εθνικός Θησαυρός… με ημερομηνία λήξης”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την ΠΕΜΕΤΕ.

Επίσης, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου θα δοθεί στο πλαίσιο της ‘Εκθεσης συνέντευξη τύπου από το Ινστιτούτο Καταναλωτών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση των πολωνικών προϊόντων κρέατος και αλλαντικών της εταιρείας Herman SA.