Ο όμιλος Yalco, μέσω της θυγατρικής του Omnishop ΑΕ, η οποία έχει αναλάβει την αποκλειστική αντιπροσωπεία και τα δικαιώματα της Habitat στην Ελλάδα, εγκαινιάζει δύο νέα νέα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας: Το πρώτο στις 27/11, στο νέο εμπορικό κέντρο Golden Hall, και το δεύτερο στις 9 Δεκεμβρίου, στη Γλυφάδα .

Το πρώτο κατάστημα Habitat της Yalco ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2008 στο Notos Home και αύξησε πρόσφατα το μέγεθός του. Διαθέτει έκταση 500 τμ, από 350 τμ που κάλυπτε αρχικά. Στα σχέδια της Yalco εντάσσεται η δημιουργία δύο ακόμη καταστημάτων Habitat έως το 2010.

Σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της εταιρείας σε συνέντευξη τύπου, το πλάνο ανάπτυξης της λιανικής θα στηριχθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά στα αυτόνομα καταστήματα Habitat και ο δεύτερος στα καταστήματα shops in shop.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι, επίσης, μετά την εδραίωση της Habitat στην ελληνική αγορά, να αναλάβει την αντιπροσώπευσή τους και για τις χώρες των Βαλκανίων. ‘Ηδη πραγματοποιούνται σχετικές επαφές με τη διεθνή εταιρεία, ενώ καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση των σχεδίων της είναι η πορεία των Habitat στην ελληνική αγορά.