Πάνω από 100.000 τσάντες που περιείχαν προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης πέτυχε να διαθέσει η Spar Αυστρίας, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των απωλειών τροφίμων Too Good To Go. Η πώληση πραγματοποιήθηκε σε διάστημα 10 εβδομάδων (ξεκίνησε τον Οκτώβριο), με τη συμμετοχή 90.000 πελατών της αλυσίδας, οι οποίοι συνέβαλαν στο να μην καταλήξουν στα σκουπίδια περίπου 1 εκατ. προϊόντα τροφίμων και να μειωθεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος κατά περίπου 750 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Τα πακέτα διατέθηκαν από τα καταστήματα της Spar τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ονομάζονταν Magic Bags και περιείχαν προϊόντα όπως γαλακτοκομικά, φρέσκα είδη, έτοιμα φαγητά και είδη αρτοποιίας. Όσοι πελάτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μείωσης των απωλειών τροφίμων, πρέπει να κατεβάσουν στο κινητό τους την εφαρμογή Too Good To Go, να επιλέξουν τα πακέτα τροφίμων που επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν την αντίστοιχη πληρωμή και να τα παραλάβουν από τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, 30 λεπτά πριν το κλείσιμο. Το κόστος αγοράς των πακέτων, που περιέχουν προϊόντα αρχικής τιμής τουλάχιστον 15 ευρώ, είναι 4,99 ευρώ.

Η Spar Αυστρίας δηλώνει πως με σωστό προγραμματισμό παραγγελιών, εξέλιξη των διαδικασιών που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα και εκπτώσεις σε προϊόντα των οποίων πλησιάζει η ημερομηνία λήξης, έχει καταφέρει το ποσοστό των προϊόντων που δεν πωλούνται έως την ημερομηνία λήξης τους να είναι μόλις 1%.