Σχεδόν το ένα τρίτο των δημοτικών κοινοτήτων με τις οποίες συνεργάζεται η Sainsbury’s για τη μείωση των απωλειών τροφίμων, θα αξιοποιήσουν το app Olio, που έχει δημιουργήσει η αλυσίδα.

Από το σύνολο των 29 κοινοτήτων που έλαβαν επιδότηση ύψους 1 εκατ. λιρών Αγγλίας από τη Sainsbury’s τον περασμένο Μάιο για την υποστήριξη του συγκεκριμένου στόχου, οι 9 θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή Olio για να μειώσουν τις απώλειες τροφίμων στην περιοχή τους.

Δύο από αυτές θα χρησιμοποιήσουν την επιδότηση της αλυσίδας, που δίνεται βάσει του προγράμματος Waste Less, Save More, για να προσλάβουν συντονιστές της χρήσης του Olio, που αποστολή τους θα είναι να ενθαρρύνουν την εγγραφή στην εφαρμογή και τη χρήση της για την αξιοποίηση των τροφίμων που περισσεύουν σε κάθε περιοχή.

Οι υπόλοιπες κοινότητες θα ασχοληθούν με ενέργειες ενημέρωσης του κοινού, όπως τα φυλλάδια που θα κυκλοφορήσουν τα τοπικά δημοτικά συμβούλια, αλλά και μέσα από websites και social media. Τo 2016, η αλυσίδα ανέφερε ότι μέσω της εφαρμογής Olio διανεμήθηκαν σε σχεδόν 1.300 εγγεγραμμένους πολίτες 10.000 τεμάχια διαφόρων ειδών τροφίμων.

Παρόλο που η Sainsbury’s αξιοποιεί την εφαρμογή για να προσφέρει τρόφιμα τα οποία έχουν περισσέψει σε καταστήματά της, δηλώνει πως μεγαλύτερη αξία έχει η ενημέρωση για τη μείωση της απώλειας τροφίμων στα νοικοκυριά.