Τις προτάσεις τους για την έξοδο από την κρίση παρουσίασαν οκτώ διευθύνοντες και οικονομικοί σύμβουλοι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε συνέδριο της ΕΕΔΕ, με θέμα «Ελλάδα της Ανάκαμψης», στο οποίο παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Πρόκειται για τους: Π. Αντωνάκου, διευθύνουσα σύμβουλο της Microsoft, Ι. Αρτινό, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Vivartia, Αθ. Έξαρχο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Nokia, Στ. Ησαΐα, διευθύνοντα σύμβουλο της Invest in Greece, Στ. Θεοδωρίδη διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΜΕΣ, Π. Καρκατσούλη, επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών, Γ. Κώτσαλο, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Interamerican, Ζ. Μηνά, διευθύνοντα σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ι. Μπούρα, διευθύνοντα σύμβουλο της Μινέρβα και Γκ. Χαρδούβελλη, οικονομικό σύμβουλος του ομίλου Eurobank.

Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην εξωστρέφεια που πρέπει να διέπει τις ελληνικές επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη του τουρισμού, όπου η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα και στις προσπάθειες ανάπτυξης του λογισμικού. Σχετικά με τον τομέα της ασφαλιστικής αγοράς, προτάθηκε να αναλάβει ο ιδιωτικός ασφαλιστικός τομέας να δημιουργήσει υπηρεσίες υγείας που θα προσφέρουν αξιοπρεπείς λύσεις στους ασφαλισμένους. Σχετικά με τις ξένες επενδύσεις στη χώρα, όλοι υπέδειξαν ως μεγαλύτερο εχθρό τους τη γραφειοκρατία, τις δικαστικές προσφυγές και τις χρονοβόρες διαδικασίες για τις εγκρίσεις των επενδυτικών σχεδίων.