Στο τέλος Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ECR Hellas, κατά τη διάρκεια της οποίας εξελέγη το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο τέλος Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ECR Hellas, κατά τη διάρκεια της οποίας εξελέγη το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η εξής:

Πρόεδρος: Μιχάλης Φανδρίδης,

Αντιπρόεδρος: Νίκος Βερόπουλος (όμιλος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Γεν. Γραμματέας: Νίκος Ιωσήπου (ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΝΑ)

Ταμίας: Χρήστος Τσεντεμίδης (JOHNSON & JOHNSON)

Μέλη: Γιάννης Ιορδανίδης (ΑΤΛΑΝΤΙΚ), Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ), Στέλιος Σκλαβενίτης (Ι.Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ), Βασίλης Στασινούλιας (CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ), Ανδρέας Ασλανίδης (UNILEVER), Χρήστος Γαλιατσάτος (PLIAS), Νίκος Καφατσάκης (COLGATE PALMOLIVE), Γιώργος Κυριακός (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ), Λάμπρος Παπακοσμάς (PROCTER & GAMBLE), Γιώργος Αυλωνίτης (Ο.Π.Α.), Γιώργος Δουκίδης (Ο.Π.Α.).

Από τον απολογισμό της δράσης του ECR Hellas προέκυψε πως κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου υπήρξε μεγαλύτερη εμπλοκή στελεχών επιχειρήσεων στα προγράμματα του Συνδέσμου, με το λιανεμπόριο όμως να εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερα μειωμένη συμμετοχή ένταντι της βιομηχανίας.

Η εφαρμογή πολλών από τα προγράμματα του ECR Hellas έχει ήδη δρομολογηθεί από τις επιχειρήσεις αλλά και από φορείς της πολιτείας (παράδειγμα αποτελούν οι προτάσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο, των οποίων η εφαρμογή προωθείται από την αρμόδια επιτροπή του Υπ. Ανάπτυξης), ενώ αξιόλογη ήταν και η παρουσία του στο Συνέδριο του ECR EUROPE στη Γλασκώβη.

Στα άμεσα σχέδια του Συνδέσμου είναι η διοργάνωση Ημερίδας στις αρχές Μαϊου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ο.Π.Α. και την εταιρεία ερευνών INFORMATION RESOURCES HELLAS.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η πραγματοποίηση του 7ου Συνεδρίου του ECR EUROPE στη Βαρκελώνη, όπου προβλέπεται πως θα υπάρχει αθρόα προσέλευση στελεχών της ελληνικής βιομηχανίας και του λιανεμπορίου.