Η δεύτερη φάση του Ecotrophelia Europe, του ευρωπαϊκού διαγωνισμού για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων Sial στο Παρίσι (21-22 Οκτωβρίου).

Η ελληνική ομάδα, αν και κέρδισε τις εντυπώσεις με την προϊοντική της πρόταση Cereal 4 (μία βάση πολυδημητριακών σε μορφή σκόνης για την παρασκευή είτε ροφήματος είτε πουτίγκας), δεν κατάφερε να αποσπάσει διεθνή διάκριση. Ο διαγωνισμός έγινε μεταξύ δεκαπέντε εθνικών ομάδων από Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία και Ελβετία, που παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, για τις οποίες διακρίθηκαν σε εθνικό επίπεδο.

Το Ecotrophelia Europe Gold απονεμήθηκε στην ολλανδική ομάδα για τη δημιουργία του Chef Lupin, ενός προϊόντος από καρπό λούπινου. Το Ecotrophelia Europe Silver δόθηκε στη γερμανική ομάδα για τη δημιουργία του Cruemel, ενός κατεψυγμένου επιδορπίου, που σερβίρεται ζεστό. Το Ecotrophelia Europe Bronze απονεμήθηκε στη γαλλική ομάδα για τη δημιουργία του bread&cook, ενός έτοιμου προς χρήση ρευστού μείγματος για γαλλικό τοστ και κέικ. Ο ΣΕΒΤ ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την προκήρυξη του
3ου διαγωνισμού Ecotrophelia 2013.