Βραβεύτηκαν οι τρεις νικήτριες ομάδες του 1ου διαγωνισμού καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2011, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του ΣΕΒΤ.

Στην τελική φάση του έφτασαν έξι πανεπιστημιακές ομάδες φοιτητών, που κατάφεραν να αναπτύξουν μέσα σε λίγους μήνες από ένα καινοτόμο προϊόν διατροφής. Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα που συνέστησαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, για το προϊόν «Eco-Parizaki Sea Food», που συνδυάζει τη διατροφική αξία των θαλασσινών και την οικολογική αξιοποίηση των παραπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων.

Η ομάδα ταξίδεψε στην Κολωνία, όπου διεξήχθει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο. Το 2ο βραβείο κέρδισε η ομάδα που συνέστησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το έτοιμο λειτουργικό προϊόν ψυγείου «Sweet Variation – Semolina Halva». Το 3ο βραβείο μοιράστηκαν οι ομάδες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου –οι φοιτητές του πρώτου για το dressing σαλάτας «Magic Key», με βάση το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, και οι φοιτητές για το «Green Mediterranean Deli Salad», μια προ-συσκευασμένη έτοιμη σαλάτα από λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας.

Τους νικητές ανέδειξε η εθνική επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τους κ.κ. Ευ. Καλούση, πρόεδρο ΣΕΒΤ, Α. Τριχοπούλου, ΕΚΠΑ-πρόεδρο Ινστιτούτου Υγείας, δρ. D.Rossi, αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής τεχνολογικής πλατφόρμας Food for Life, Γρ. Αντωνιάδη, πρόεδρο ΣΔΕ και Ρ. Γαμβρό, πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΒΤ.