Τη δημιουργία μη κυβερνητικού οργανισμού, ο οποίος θα συντονίζει τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό την ανάπτυξη εμπορικών κέντρων, προωθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στόχος, μάλιστα, θα είναι η σχετική δράση να αναπτυχθεί σε πόλεις, όπως η Κατερίνη, οι Σέρρες, η Δράμα και η Αλεξανδρούπολη, αφού θεωρείται ότι η Θεσσαλονίκη έχει χάσει πλέον την ευκαιρία να αναπτύξει νέα εμπορικά κέντρα, ελλείψει και προσφερόμενων οικοπέδων. Στον οργανισμό αυτό, που θα έχει τη μορφή εταιρείας παροχής υπηρεσιών, θα φέρει την επωνυμία “Στήριξη” και θα δημιουργηθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του εμπορίου ως φυσικά πρόσωπα.

“Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να πετροβολούμε τον ανταγωνισμό, γιατί ο τοίχος που θα κτισθεί με τις πέτρες, θα έχει από τη μία πλευρά εμάς και από την άλλη τον καταναλωτή”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστής Χαντζαρίδης, πρόεδρος του ΕΣΘ, μιλώντας στο περιθώριο προσυνεδριακής διάσκεψης των Ομοσπονδιών Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής-Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει του πανελλήνιου συνεδρίου της ΕΣΕΕ. Τόνισε δε πως το μέλλον του ελληνικού εμπορίου περνά μέσα από τη δημιουργία εμπορικών κέντρων υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: “των ιδιωτικών επενδύσεων, στις οποίες μπορούμε να συμμετέχουμε και εμείς ως φορείς, και της αναβάθμισής τους, ώστε να γίνουν θελκτικά στους καταναλωτές”, σημείωσε, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- και στη λύση της δημιουργίας επιχειρηματικών πάρκων. Επισήμανε, πάντως, πως η συμμετοχή σε εμπορικά κέντρα πρέπει να γίνεται με συμβάσεις, που δεν θα είναι καταχρηστικές για τις εμπορικές επιχειρήσεις.