Εξαιρετικά επιτυχημένη αποδείχθηκε, όπως πληροφορήθηκε το FOODReporter, η ειδική εκδήλωση προβολής και προώθησης της ΠΟΠ Γραβιέρας Νάξου της ΕΑΣ Νάξου στο Βερολίνο.
Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του το 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της γερμανικής πρωτεύουσας, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21 και 24 Μαρτίου 2024 στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon.

Η ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου της ΕΑΣ Νάξου αποτελούσε χορηγό του Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το τυρί σε σχετική γευσιγνωσία και να ενημερωθούν γι’ αυτό, μετά την παρακολούθηση των ταινιών.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Έλληνας πρόξενος του Βερολίνου, Ηλίας-Ανδρόνικος Κλουβάτος και η Παρασκευή Τέγου, διευθύνουσα σύμβουλος της Qualitycert, εταιρείας που δρα ως εκτελεστικός οργανισμός υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος. Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Δημήτρης Καπούνης και ο αντιπρόεδρος Ιάκωβος Βαλέρης, οι οποίοι συζήτησαν με εισαγωγείς το ενδεχόμενο επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών στη Γερμανία για την ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου.

«Σκοπεύουμε να συστήσουμε τη γραβιέρα μας στη μεγάλη και απαιτητική γερμανική αγορά, αλλά και σε άλλες κοντινές αγορές. Επικεντρωνόμαστε στην ποιότητα, στην υγεία των ζώων, στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, στη βιωσιμότητα, στοιχεία που διαθέτει πλήρως η παραγωγή της γραβιέρας μας, την πορεία της οποίας από το στάβλο στο ράφι παρακολουθούμε διαρκώς και επιμελώς. Σας προσκαλούμε στη Νάξο για να διαπιστώσετε επί τόπου την υψηλή ποιότητα της παραγωγικής και εφοδιαστικής αλυσίδας και την ιχνηλασιμότητα», δήλωσε ο κ. Καπούνης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter