Στην Ε. Δακίδης ΕΕ βρίσκεται η εμπορική αντιπροσωπεία των σημάτων σοκολάτας Callebaut, των παγωτών Montebianco gelato και των κατεψυγμένων πουρέδων φρούτων Dirafrost, που ανήκουν στον αυστριακό Όμιλο Agrana.
Αναφορικά με τον Όμιλο Barry Callebaut, η Ε. Δακίδης ΕΕ έχει εξασφαλίσει τον βραχίονα διακίνησης των σοκολατοπαρασκευών Callebaut, οι οποίες κατά κύριο λόγο απευθύνονται στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας μέσω διάφορων εφαρμογών, όπως οι πραλίνες και filling Crema dell’ Artigiano, όπως εξήγησε στο FOODReporter η συνιδιοκτήτρια και υπεύθυνη marketing της Dakidis, Ειρήνη Δακίδη.
Η Ε. Δακίδης ΕΕ έχει αναλάβει την gourmet αγορά της σοκολατοποιίας της Callebaut, η οποία απευθύνεται σε συνεργάτες που αποτελούν σημεία πώλησης (ζαχαροπλαστεία και premium boulangerie, patisserie) για τον τελικό καταναλωτή. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι η βελγική Barry Callebaut, σε ό,τι αφορά το βιομηχανικό της πελατολόγιο, στρατηγικά λειτουργεί μέσω απευθείας σταθερών -και μακροπρόθεσμων- συμβολαίων με τα εργοστάσια παραγωγής του Ομίλου, ενώ στο κομμάτι της βιοτεχνίας και της αγοράς food service και Ho.Re.Ca. δραστηριοποιείται σε κάθε χώρα μέσω εμπορικών αντιπροσώπων, που για την Ελλάδα είναι αποκλειστικά η εταιρεία Dakidis.
Η δυνατότητα απευθείας εφοδιασμού αναπτύσσει τις πωλήσεις
Η Ε. Δακίδης ΕΕ ασκεί ακόμη εμπορική αντιπροσωπεία στα σήματα Alvena, Anselmi του ιταλικού Ομίλου Disaronno, πέρα από το ποιοτικό παγωτό Montebianco. Ο Όμιλος Disaronno μοιράζεται την τεχνογνωσία του παγωτού, με κορυφαίου επιπέδου έρευνα και ανάπτυξη, επειδή ιστορικά έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια τις βάσεις του παγωτού και τις σχετικές πηκτικές ύλες. Η εταιρεία Ε. Δακίδης ΕΕ αποπειράται να προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε υπάρχοντες και νέους πελάτες, με τη «μερίδα του λέοντος» του πελατολογίου να αφορά την Αττική, σε παρόντα χρόνο.
«Στα ελληνικά νησιά, με την ευκαιρία του τουρισμού, εξάλλου, υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη πελατολογίου», αποκαλύπτει η κυρία Δακίδη. Η εταιρεία αποστέλλει απευθείας από τις ιδιόκτητες αποθήκες της, επιφάνειας 4.000 τ.μ., στο Γέρακα προς αντιπροσώπους στη νησιωτική Ελλάδα, μέσω πλήρως ανεπτυγμένου συστήματος logistics.
Συμπληρωματικά, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στο εμπόριο και τη διακίνηση πρώτων υλών για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά της αποτελέσματα, η εταιρεία, στην οικονομική χρήση 2023, είχε ξεπεράσει τα 8,9 εκατ. ευρώ σε κύκλο εργασιών, σε αύξηση κατά 16,72%, σε σχέση με τα 7,63 εκατ. ευρώ τζίρου το 2022. Το 2024, ο τζίρος αυξήθηκε έτι περαιτέρω.
Επενδύσεις που επιστρέφουν αξία στην εταιρεία
«Ξεκινήσαμε από έναν μικρό ενοικιαζόμενο χώρο και πλέον, διατηρούμε δικές μας εγκαταστάσεις. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η διακίνηση από ιδιόκτητες αποθήκες μέσω επίσης ιδιόκτητου στόλου. Η ανάπτυξή μας συνεχίζεται, καθώς απευθυνόμαστε στον πελάτη και του δίνουμε ολοκληρωμένα τη λύση του εφοδιασμού. Επειδή κοιτάζουμε το μέλλον, πάντα προσανατολιζόμαστε σε επενδύσεις που επιστρέφουν αξία πίσω στην εταιρεία», είπε στο FOODReporter η Ειρήνη Δακίδη.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter