Άνοιγμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης επιχειρεί η Πέντε με την εξαγορά δύο τοπικών καταστημάτων του Καταναλωτή.

Άνοιγμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης επιχειρεί η Πέντε με την εξαγορά δύο τοπικών καταστημάτων του Καταναλωτή.

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ μια εβδομάδα μετά ολοκληρώθηκε και η απογραφή των εμπορευμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα για την εξαγορά ήταν της τάξης των 500 εκατ. δραχμών. Το ποσό αυτό καταβλήθηκε για τον εξοπλισμό που περιείχαν τα εξαγορασθέντα καταστήματα, καθώς και για την άυλη εμπορική αξία τους (“αέρα”).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι προαναφερόμενες μονάδες, αρχικά τουλάχιστον, θα λειτουργήσουν με την επωνυμία “Αργώ” καθότι στη Θεσσαλονίκη υφίσταται ήδη άλλη μια αλυσίδα με τον τίτλο “Γαλαξίας”. Εφόσον όμως η Πέντε δεν διευθετήσει θετικά το ζήτημα, οι νέες μονάδες θα φέρουν και σε μόνιμη βάση την επωνυμία “Αργώ”.

Στο μεταξύ, στόχος της Πέντε είναι να προβεί και σε μια σειρά άλλων ανάλογων εξαγορών ώστε γρήγορα να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στην τοπική αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν αποκλείεται με τον ίδιο τρόπο να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Παράγοντες της εταιρείας τονίζουν επίσης ότι η Πέντε απέρριψε την πρακτική των εξαγορών τρίτων εταιρειών ώστε να αποφύγει τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τις σχετικές εγκρίσεις που κοστίζουν, τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήμα. Αντίθετα η απόκτηση του ελέγχου μιας εμπορικής μονάδας δεν περνά από τα γρανάζια των διατάξεων περί ελεύθερου ανταγωνισμού, ενώ οι τυπικές διαδικασίες ολοκληρώνονται με γρήγορους ρυθμούς.

Στο μεταξύ, τονίζεται ότι η Πέντε εκτός από τη Θεσσαλονίκη διαθέτει σήμερα παρουσία στο Κιλκίς και το Πολύκαστρο με δύο μικρά καταστήματα, ενώ ο σύνολο των εμπορικών της μονάδων ανέρχεται πλέον στις 84. Τέλος, στη Βέροια η εταιρεία αγόρασε ένα οικόπεδο για την κατασκευή μιας μεγάλης εμπορικής μονάδας, συνολικής έκτασης 2000 τ.μ., η οποία υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει το 2002.