Ολα τα προηγούμενα ρεκόρ έσπασε η ελληνική συμμετοχή στη φετινή διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13ης και 17ης Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας, στον εκθεσιακό χώρο Cologne Exhibition Centre.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) μαζί με 270 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, κλαδικές οργανώσεις, επιμελητήρια και φορείς πρόβαλαν σε επιφάνεια μεγαλύτερη των 4.800 τμ την ποικιλία και την αξία των ελληνικών τροφίμων και ποτών σε χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Ενώ το 2005 η ελληνική συμμετοχή είχε καλύψει 2.800 τμ εκθεσιακού χώρου, φέτος συγκαταλέχθηκε μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων εκθετών, εμφανίζοντας αύξηση αριθμού εκθετών κατά 17%.

Η ελληνική συμμετοχή αναπτύχθηκε με περίπτερα σε έξι υποεκθέσεις, στις εξής θεματικές ενότητες: Fine Food (τρόφιμα, ποτά, κονσερβοποιημένα προϊόντα, λάδι, ελιές, μέλι, όσπρια κλπ), Dairy (γαλακτοκομικά και τυρί), Drinks (ποτά, αλκοολούχα και μη, χυμοί, απεριτίφ), Chilled Food (ψάρια και προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας), Frozen Food (κατεψυγμένα προϊόντα, έτοιμα γεύματα) και Bread & bakery, hot beverages (προϊόντα αρτοποιίας, μαρμελάδες, μπισκότα και σνακ).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο εστιατόριο Kerasma ομάδα Ελλήνων σεφ, με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Βασάλο, δημιούργησε γαστρονομικές προτάσεις για τους επισκέπτες του περιπτέρου. Επίσης, στο περίπτερο των γαλακτοκομικών λειτούργησε χώρος γευσιγνωσίας τυριών ΠΟΠ, με έμφαση στη φέτα και ζωντανά cooking shows για τις χρήσεις της φέτας ΠΟΠ, ενώ στο περίπτερο των ιχθυοκαλλιεργειών το κοινό γεύτηκε δημιουργίες με βάση την τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας.

Τα ελληνικά περίπτερα επισκέφθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΠΕ, κ. Παναγιώτη Παπασταύρου, και τον τέως διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΕ και νυν Γ. Γ. Επενδύσεων και Ανάπτυξης του ΥΠΕΘΟ, κ. Παναγιώτη Δρόσο.