Σε μια περίοδο αναπροσαρμογής του επιχειρηματικού της πλάνου, λόγω και των ανακατατάξεων που λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό λιανεμπόριο, η SPAR Hellas στοχεύει στην «καρδιά» του τουρισμού, στα ελληνικά νησιά.

Τα τρία νέα καταστήματα SPAR βρίσκονται στη Νάξο και έπονται στο αμέσως επόμενο διάστημα καταστήματα SPAR σε Σάμο και Κεφαλονιά. «Η SPAR αποτελεί ηγέτιδα παγκόσμια δύναμη – αλυσίδα συνεργαζόμενων λιανεμπόρων, η οποία παρέχει την τεχνογνωσία της και τα καλύτερες πρακτικές από τη διεθνή εμπειρία της στους εμπόρους λιανικής, επιτρέποντας τους ταυτόχρονα να βάλουν την δική τους σφραγίδα, βάσει της στρατηγικής “global gets local”, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της τοπικής αγοράς», αναφέρει στο FOODReporter ο Λουκάς Πλατής, διευθυντής λειτουργίας του oμίλου σούπερ μάρκετ Αστέρας και ταυτόχρονα, υπεύθυνος ανάπτυξης της SPAR.

Από την πλευρά τους, οι αδερφοί Γιάννης και Τάσος Βασαλάκης, λιανέμποροι στη Νάξο, δήλωσαν στο FOODReporter για το εγχείρημα μετατροπής των τριών καταστημάτων τους σε SPAR: «Είδαμε μπροστά μας μια πολύ καλή ευκαιρία να συνεργαστούμε με ένα brand name πασίγνωστο και οικείο σε όλους του επισκέπτες – τουρίστες του νησιού μας. Τα προϊόντα SPAR έχουν πολύ καλή ποιότητα και είναι πολύ ανταγωνιστικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το FOODReporter, στα άμεσα επόμενα σχέδια της SPAR βρίσκονται νέες συνεργασίες με λιανέμπορους, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, με καταστήματα δύο τυπολογιών: Πρόκειται, αφενός, για τα SPAR καταστήματα που θα είναι μεγαλύτερα των 200 τ.μ. σε επιφάνεια και αφετέρου, για τα SPAR Express καταστήματα εμβαδού έως 200 τ.μ. Ακόμη, το project περιλαμβάνει τοποθέτηση SPAR Express και σε πρατήρια καυσίμων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter