Ως επιτυχής κρίθηκε η επίσημη εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στη Fruitlogistica 2016, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μεταξύ 3 και 5 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 2.800 εκθέτες από 84 χώρες. Η ελληνική συμμετοχή αριθμούσε 53 εκθέτες, που επιδίωξαν τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και την επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Στο εθνικό περίπτερο εύρους 240τμ, που οργάνωσε το Enterprise Greece, φιλοξενήθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου και επίσημοι φορείς προώθησης κι εμπορίας φρούτων και λαχανικών, όπως ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑΑ) και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΚΑΘ).

Στα εγκαίνια της έκθεσης την εθνική ελληνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, κ. Αντώνης Παπαδεράκης και ο Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, κ. Χρήστος Ντοκομές. Η σημασία της Έκθεσης, που διοργανώνεται ανά διετία, επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητά της, η οποία φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 65.000 από 140 χώρες.