Η αλυσίδα Costco και η πλατφόρμα Instacart ξεκίνησαν συνεργασία για την πιλοτική παράδοση παραγγελιών, οι οποίες αφορούν φαρμακευτικά προϊόντα που δεν απαιτούν συνταγογράφηση, εντός μιας ώρας.

Η υπηρεσία προσφέρεται αρχικά σε συγκεκριμένες περιοχές (Ουάσιγκτον και Καλιφόρνια) και η παράδοση γίνεται στο σπίτι του παραλήπτη ή στο γραφείο του. Οι πελάτες της αλυσίδας που έχουν ηλικία άνω των 18 ετών ή είναι μέλη του Instacart μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα τους χωρίς χρέωση, για αγορές άνω των 35 δολαρίων.

Η νέα αυτή συνεργασία θεωρείται πως θα βοηθήσει την Costco να ανταγωνιστεί τις δύο επιχειρήσεις που ήδη προσφέρουν αντίστοιχη υπηρεσία, την Amazon και τη Walmart. Η Amazon δραστηριοποιήθηκε στον συγκεκριμένη τομέα το 2018, εξαγοράζοντας τη start-up Pillpack, που είχε ως αντικείμενο την online πώληση ειδών φαρμακείου, με εξειδίκευση στις χρόνιες παθήσεις, ενώ η Walmart προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης ειδών OTC σε ορισμένες περιοχές.

Η νέα συνεργασία εντείνει τον ανταγωνισμό και με τις μεγάλες επιχειρήσεις φαρμακείων, όπως η Walgreens, που δραστηριοποιούνται σε έναν κλάδο ο οποίος εκτιμάται πως στις ΗΠΑ φθάνει τα 300 δισ. δολάρια και αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω, δημιουργώντας ευκαιρίες για το σύνολο του λιανεμπορίου.